Vadételek

Szarvasraguleves

Szarvasraguleves

Hozzávalók
2 ek
sertészsír
400 g
szarvascomb
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
2 tk
paradicsompüré
4 db
babérlevél
5 szem
borókabogyó
1 ek
szárított tárkony
só, bors
1 fej
karalábé
(250 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
150 g
csiperkegomba
1.5 l
húsalaplé
150 g
fagyasztott zöldborsó
300 ml
főzőtejszín
1 db
citrom leve

Elkészítés

A szarvasraguleveshez egy fazékban, magas hőfokon felmelegítjük a zsírt és megpirítjuk rajta a 1,5 cm-es kockára vágott szarvashúst kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és további 6-8 percig pirítjuk, most már közepesen magas hőfokon. Ha szépen megpirult, jöhet hozzá a paradicsompüré, a babérlevél, a megroppantott borókabogyó és a tárkony, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fedő alatt megpároljuk a vadhúst, közben néha megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. A lényeg, hogy egy pörkölt sűrűségű alapon főzzük a húst. 

Amikor már majdnem megpuhult a hús, hozzáadjuk az 1 cm-es kockára vágott karalábét és sárgarépát, a cikkekre vágott gombát, majd felöntjük az alaplével (vagy ennek hiányában vízzel) és készre főzzük benne a zöldségeket. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a zöldborsót és a tejszínt, ízesítjük a citrom kifacsart levével, összefőzzük és már tálalhatjuk is.

Szarvasraguleves tányérban
Szarvasraguleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra

A szarvasraguleves mellett van még egy, s más a tarsolyunkban, ha laktató, ünnepi levest főznél!

Karácsonyi vegán francia hagymaleves

Virslis savanyúkáposzta-leves

Zé-féle dörgicsei csibeleves

www.streetkitchen.hu

Azért ne vaduljatok meg teljesen! De mindenképpen próbáljátok ki ezt a vadhúsból, jelen pillanatban szarvashúsból készült ragulevest, mert valami vadítóan jó. :D

Hozzávalók

6 főre
2 ek
sertészsír
400 g
szarvascomb
2 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
2 tk
paradicsompüré
4 db
babérlevél
5 szem
borókabogyó
1 ek
szárított tárkony
só, bors
1 fej
karalábé
(250 g/fej)
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
150 g
csiperkegomba
1.5 l
húsalaplé
150 g
fagyasztott zöldborsó
300 ml
főzőtejszín
1 db
citrom leve

A szarvasraguleveshez egy fazékban, magas hőfokon felmelegítjük a zsírt és megpirítjuk rajta a 1,5 cm-es kockára vágott szarvashúst kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és további 6-8 percig pirítjuk, most már közepesen magas hőfokon. Ha szépen megpirult, jöhet hozzá a paradicsompüré, a babérlevél, a megroppantott borókabogyó és a tárkony, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Fedő alatt megpároljuk a vadhúst, közben néha megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a folyadékot. A lényeg, hogy egy pörkölt sűrűségű alapon főzzük a húst. 

Amikor már majdnem megpuhult a hús, hozzáadjuk az 1 cm-es kockára vágott karalábét és sárgarépát, a cikkekre vágott gombát, majd felöntjük az alaplével (vagy ennek hiányában vízzel) és készre főzzük benne a zöldségeket. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a zöldborsót és a tejszínt, ízesítjük a citrom kifacsart levével, összefőzzük és már tálalhatjuk is.

Szarvasraguleves tányérban
Szarvasraguleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra

A szarvasraguleves mellett van még egy, s más a tarsolyunkban, ha laktató, ünnepi levest főznél!

Karácsonyi vegán francia hagymaleves

Virslis savanyúkáposzta-leves

Zé-féle dörgicsei csibeleves

Ha tetszett a Szarvasraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept