Húsételek

Szecsuánimarha

Szecsuáni marha

Hozzávalók
300 g
marhafartő
A marinádhoz
50 ml
szójaszósz
50 ml
rizsecet
A szószhoz
50 ml
világos szójaszósz
50 ml
sötét szójaszósz
50 ml
mirin (távol-keleti főzőbor)
30 g
kínai babpaszta
30 ml
rizsecet
30 ml
ázsiai chiliszósz
30 g
barna cukor
10 ml
szezámolaj
1 ek
keményítő (kevés vízzel elkeverve)
A pirított zöldségekhez
1 fej
fehérhagyma (nagy)
3 cm-es
friss gyömbér
1 db
chili
2 gerezd
fokhagyma
1 db
kaliforniai paprika
2 szál
zellerszár
1 szál
sárgarépa
100 ml
mogyoróolaj
1 tk
szecsuáni bors
A tálaláshoz
50 g
szezámmag
2 - 3 szál
újhagyma
250 g
jázminrizs

Elkészítés
A marhahúst vékony lapocskákra szeleteljük, a marinádot összekeverjük, és jó alaposan belenyomkodjuk a húst, majd minimum fél órán át állni hagyjuk. A szósz összetevőit is összekeverjük. Egy felforrósított wokban nagyon kevés mogyoróolajon, magas lángon, két-három körben, 1-2 perc alatt körbepirítjuk a marhahúst, majd kiszedjük. A wokba öntünk még olajat, majd a hagymát elkezdjük hőkezelni.
image does not exist
Ha tetszett a szecsuáni marha receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez az étel egyenesen Kínába röpít minket: omlós marhahús, masszív szósz, és egy pici csípősség vár arra, aki elkészíti a receptünket!

Hozzávalók

4 főre
300 g
marhafartő
A marinádhoz
50 ml
szójaszósz
50 ml
rizsecet
A szószhoz
50 ml
világos szójaszósz
50 ml
sötét szójaszósz
50 ml
mirin (távol-keleti főzőbor)
30 g
kínai babpaszta
30 ml
rizsecet
30 ml
ázsiai chiliszósz
30 g
barna cukor
10 ml
szezámolaj
1 ek
keményítő (kevés vízzel elkeverve)
A pirított zöldségekhez
1 fej
fehérhagyma (nagy)
3 cm-es
friss gyömbér
1 db
chili
2 gerezd
fokhagyma
1 db
kaliforniai paprika
2 szál
zellerszár
1 szál
sárgarépa
100 ml
mogyoróolaj
1 tk
szecsuáni bors
A tálaláshoz
50 g
szezámmag
2 - 3 szál
újhagyma
250 g
jázminrizs
A marhahúst vékony lapocskákra szeleteljük, a marinádot összekeverjük, és jó alaposan belenyomkodjuk a húst, majd minimum fél órán át állni hagyjuk. A szósz összetevőit is összekeverjük. Egy felforrósított wokban nagyon kevés mogyoróolajon, magas lángon, két-három körben, 1-2 perc alatt körbepirítjuk a marhahúst, majd kiszedjük. A wokba öntünk még olajat, majd a hagymát elkezdjük hőkezelni.
image does not exist
Ha tetszett a szecsuáni marha receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Szecsuáni marha receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept