Fitt

Szezámolajoschilibeefbasmatirizzsel

Szezámolajos chili beef basmati rizzsel

Hozzávalók
600 g
darált marhahús
1 ek
kókuszolaj
60 g
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 db
friss zöld chilipaprika
1 db
friss piros chilipaprika
4 szál
újhagyma
1
hüvelyknyi gyömbér
50 ml
szójaszósz
25 ml
szezámolaj
2 ek
szezámmag
1 csokor
koriander
1 db
lime
300 g
basmati rizs

Elkészítés

A chili beef elkészítéséhez egy tapadásmentes serpenyőt nagy lángon szinte füstölésig hevítünk, majd a marhahúst a kókuszolajjal kb. 5 perc alatt kérgesítjük, majd kiszedjük és félretesszük. 

Ugyanabban a serpenyőben, végig magas hőfokon, szintén nagyjából 5 perc alatt lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát, chilit és 2 szál felkarikázott újhagymát, valamint a finomra vágott gyömbért. Visszatesszük a marhahúst is, majd rálocsoljuk a szójaszószt, a szezámolajat, rászórjuk a szezámmagot, az aprított koriandert, és hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét. 

A rizst (hogy minél pergősebb legyen) forrásban lévő, sós vízben úgy főzzük meg, mint a tésztát, majd ha már elég puha, akkor leszűrjük. A chili beefet a rizzsel fogyasztjuk.

chili-beef
Szezámolajos chili beef basmati rizzsel (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Még több chilis, erős és pikáns kaja, ha bírjátok ezt az ízvilágot:

Chili sin carne bowl

Chili oil noodles, avagy a chilis-olajos ázsiai tészta

Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel

www.streetkitchen.hu

Nem biztos, hogy mindenkinek ez lesz a kedvence, bár aki „marhára” szereti a csípőset, az biztos rá fog lesni erre az ázsiai stílusú fitt receptre.

Hozzávalók

4 főre
600 g
darált marhahús
1 ek
kókuszolaj
60 g
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 db
friss zöld chilipaprika
1 db
friss piros chilipaprika
4 szál
újhagyma
1
hüvelyknyi gyömbér
50 ml
szójaszósz
25 ml
szezámolaj
2 ek
szezámmag
1 csokor
koriander
1 db
lime
300 g
basmati rizs

A chili beef elkészítéséhez egy tapadásmentes serpenyőt nagy lángon szinte füstölésig hevítünk, majd a marhahúst a kókuszolajjal kb. 5 perc alatt kérgesítjük, majd kiszedjük és félretesszük. 

Ugyanabban a serpenyőben, végig magas hőfokon, szintén nagyjából 5 perc alatt lepirítjuk a félfőre vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát, chilit és 2 szál felkarikázott újhagymát, valamint a finomra vágott gyömbért. Visszatesszük a marhahúst is, majd rálocsoljuk a szójaszószt, a szezámolajat, rászórjuk a szezámmagot, az aprított koriandert, és hozzáadjuk a lime reszelt héját és kifacsart levét. 

A rizst (hogy minél pergősebb legyen) forrásban lévő, sós vízben úgy főzzük meg, mint a tésztát, majd ha már elég puha, akkor leszűrjük. A chili beefet a rizzsel fogyasztjuk.

chili-beef
Szezámolajos chili beef basmati rizzsel (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Még több chilis, erős és pikáns kaja, ha bírjátok ezt az ízvilágot:

Chili sin carne bowl

Chili oil noodles, avagy a chilis-olajos ázsiai tészta

Marhahúsos thai green curry sáfrányos szeklicés jázminrizzsel

Ha tetszett a Szezámolajos chili beef basmati rizzsel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept