Megúszós sütik

Szilvásmorzsasüti

Szilvás morzsasüti

Hozzávalók
A szilvaraguhoz
1 kg
fagyasztott, felezett szilva
1 db
citrom
1 tk
vaníliaaroma
200 g
kristálycukor
2 ek
keményítő
A morzsához
200 g
apró szemű zabpehely
120 g
finomliszt
2 ek
chiamag
2 ek
lenmag
80 g
török mogyoró
150 g
olvasztott kókuszolaj

Elkészítés

A szilvás morzsasüti elkészítéséhez a szilvát egy lábasba dobjuk, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, a vaníliaaromát és a cukrot, majd közepes lángon elkezdjük forralni. Amikor már alaposan rotyog és elegendő levet eresztett, kiszedünk a léből egy merőkanálnyit, csomómentesre keverjük a keményítővel, majd visszaöntjük a szilvához és 2 perc alatt sűrűre főzzük.

A morzsához egy tálba tesszük a zabpelyhet, a lisztet, a chia- és lenmagot, a durvára aprított mogyorót és a kókuszolajat, és jól összekeverjük. A zabos-magvas alap felét a tepsi aljába szedjük, alaposan lenyomkodjuk és a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 15 percre. 

Amikor letelt az idő, kivesszük a tepsit és belekanalazzuk a szilvás ragut. Ennek a tetejére szórjuk a maradék morzsát, majd visszadobjuk a sütőbe további 30 percre. Akár melegen is fogyaszthatjuk, de kihűtve is tökéletes reggeli lehet a hét bármelyik napján.

szilvas-morzsasuti
Szilvás morzsasüti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 45 perc

Tudunk néhány tuti szilvás sütit a szezonra, amik akkor is jók, amikor a fagyasztóból veszed ki a gyümölcsöt:

Tojásmentes szilvás lepény

Szilvás-mákos rétes

Almás-szilvás lepény

www.streetkitchen.hu

Egy nagyon egyszerű édesség, amiből nem lehet eleget készíteni.

Hozzávalók

1 20 x 30 cm-es tepsihez
A szilvaraguhoz
1 kg
fagyasztott, felezett szilva
1 db
citrom
1 tk
vaníliaaroma
200 g
kristálycukor
2 ek
keményítő
A morzsához
200 g
apró szemű zabpehely
120 g
finomliszt
2 ek
chiamag
2 ek
lenmag
80 g
török mogyoró
150 g
olvasztott kókuszolaj

A szilvás morzsasüti elkészítéséhez a szilvát egy lábasba dobjuk, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, a vaníliaaromát és a cukrot, majd közepes lángon elkezdjük forralni. Amikor már alaposan rotyog és elegendő levet eresztett, kiszedünk a léből egy merőkanálnyit, csomómentesre keverjük a keményítővel, majd visszaöntjük a szilvához és 2 perc alatt sűrűre főzzük.

A morzsához egy tálba tesszük a zabpelyhet, a lisztet, a chia- és lenmagot, a durvára aprított mogyorót és a kókuszolajat, és jól összekeverjük. A zabos-magvas alap felét a tepsi aljába szedjük, alaposan lenyomkodjuk és a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 15 percre. 

Amikor letelt az idő, kivesszük a tepsit és belekanalazzuk a szilvás ragut. Ennek a tetejére szórjuk a maradék morzsát, majd visszadobjuk a sütőbe további 30 percre. Akár melegen is fogyaszthatjuk, de kihűtve is tökéletes reggeli lehet a hét bármelyik napján.

szilvas-morzsasuti
Szilvás morzsasüti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 45 perc

Tudunk néhány tuti szilvás sütit a szezonra, amik akkor is jók, amikor a fagyasztóból veszed ki a gyümölcsöt:

Tojásmentes szilvás lepény

Szilvás-mákos rétes

Almás-szilvás lepény

Ha tetszett a Szilvás morzsasüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept