A szilvás morzsasüti elkészítéséhez a szilvát egy lábasba dobjuk, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, a vaníliaaromát és a cukrot, majd közepes lángon elkezdjük forralni. Amikor már alaposan rotyog és elegendő levet eresztett, kiszedünk a léből egy merőkanálnyit, csomómentesre keverjük a keményítővel, majd visszaöntjük a szilvához és 2 perc alatt sűrűre főzzük.
A morzsához egy tálba tesszük a zabpelyhet, a lisztet, a chia- és lenmagot, a durvára aprított mogyorót és a kókuszolajat, és jól összekeverjük. A zabos-magvas alap felét a tepsi aljába szedjük, alaposan lenyomkodjuk és a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 15 percre.
Amikor letelt az idő, kivesszük a tepsit és belekanalazzuk a szilvás ragut. Ennek a tetejére szórjuk a maradék morzsát, majd visszadobjuk a sütőbe további 30 percre. Akár melegen is fogyaszthatjuk, de kihűtve is tökéletes reggeli lehet a hét bármelyik napján.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 45 perc
Tudunk néhány tuti szilvás sütit a szezonra, amik akkor is jók, amikor a fagyasztóból veszed ki a gyümölcsöt: