A szív alakú red velvet torta tésztájához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a tojás, a vaníliaaroma és az író, és jöhet egy újabb keverés. A lisztet, sütőport, kakaóport és sót összekeverjük egy tálban, majd a tojásos-vajas masszához adjuk, és homogénre keverjük a tésztát. 1 csapott teáskanálnyi ételfestékkel megszínezzük a tésztát, újra összekeverjük, majd két darab, 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük őket. Tűpróbával ellenőrizzük, megsültek-e, majd hagyjuk a formában kihűlni.
Mikor kihűltek, egyenesre vágjuk a tetejüket, és a két piskótalapból egy éles késsel szív alakot faragunk.
A krém
A krémhez a mascarponét stabil krémalappá habosítjuk, majd belekeverjük a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliaaromát. Kiveszünk belőle kb. 3 evőkanálnyit, amit csillagcsöves habzsákba töltünk, és még kb. 2-3 teáskanálnyit, amit elkeverünk pár csepp piros ételfestékkel. Ezt aztán egy pici lyukkal ellátott, sima csöves habzsákba töltünk.
Az összeállítás
A megmaradt krémmel megtöltjük a tortát, és bevonjuk vele a torta szélét is. A félretett fehér krémmel kidíszítjük a tetejét, a piros színű krémmel pedig kis szívecske formákat nyomunk a torta szélére. A tetejét friss málnaszemekkel díszítjük. Mint minden tortának, ennek is jót tesz, ha egy éjszakát, de legalább 3-4 órát áll a hűtőben szeletelés előtt.

- Elkészítési idő: 2 óra + hűtés