Fantasztikus desszertek

Szívalakúredvelvettorta

Szív alakú red velvet torta

Hozzávalók
A tésztához
240 g
szoba-hőmérsékletű vaj
500 g
kristálycukor
4 db
tojás
1 tk
vaníliaaroma
480 ml
író
600 g
finomliszt
20 g
sütőpor
4 ek
holland kakaópor
1 csipet
1 tk
piros ételfesték
A krémhez
500 g
mascarpone
250 g
krémsajt
200 g
porcukor
pár csepp vaníliaaroma
0.25 mk
piros ételfesték
A díszítéshez
100 g
málna

Elkészítés

A szív alakú red velvet torta tésztájához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a tojás, a vaníliaaroma és az író, és jöhet egy újabb keverés. A lisztet, sütőport, kakaóport és sót összekeverjük egy tálban, majd a tojásos-vajas masszához adjuk, és homogénre keverjük a tésztát. 1 csapott teáskanálnyi ételfestékkel megszínezzük a tésztát, újra összekeverjük, majd két darab, 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük őket. Tűpróbával ellenőrizzük, megsültek-e, majd hagyjuk a formában kihűlni.

Mikor kihűltek, egyenesre vágjuk a tetejüket, és a két piskótalapból egy éles késsel szív alakot faragunk.

A krém

A krémhez a mascarponét stabil krémalappá habosítjuk, majd belekeverjük a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliaaromát. Kiveszünk belőle kb. 3 evőkanálnyit, amit csillagcsöves habzsákba töltünk, és még kb. 2-3 teáskanálnyit, amit elkeverünk pár csepp piros ételfestékkel. Ezt aztán egy pici lyukkal ellátott, sima csöves habzsákba töltünk.

Az összeállítás

A megmaradt krémmel megtöltjük a tortát, és bevonjuk vele a torta szélét is. A félretett fehér krémmel kidíszítjük a tetejét, a piros színű krémmel pedig kis szívecske formákat nyomunk a torta szélére. A tetejét friss málnaszemekkel díszítjük. Mint minden tortának, ennek is jót tesz, ha egy éjszakát, de legalább 3-4 órát áll a hűtőben szeletelés előtt.

sziv-alaku-red-velvet-torta
Szív alakú red velvet torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra + hűtés

www.streetkitchen.hu

Az igazi, klasszikus vörös bársony torta tökéletes desszert lesz akár a Valentin-napi ünnepléshez is. Készíts valami finom ételt, aztán lepd meg a kedvesed ezzel a csodálatos tortával!

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
A tésztához
240 g
szoba-hőmérsékletű vaj
500 g
kristálycukor
4 db
tojás
1 tk
vaníliaaroma
480 ml
író
600 g
finomliszt
20 g
sütőpor
4 ek
holland kakaópor
1 csipet
1 tk
piros ételfesték
A krémhez
500 g
mascarpone
250 g
krémsajt
200 g
porcukor
pár csepp vaníliaaroma
0.25 mk
piros ételfesték
A díszítéshez
100 g
málna

A szív alakú red velvet torta tésztájához a vajat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a tojás, a vaníliaaroma és az író, és jöhet egy újabb keverés. A lisztet, sütőport, kakaóport és sót összekeverjük egy tálban, majd a tojásos-vajas masszához adjuk, és homogénre keverjük a tésztát. 1 csapott teáskanálnyi ételfestékkel megszínezzük a tésztát, újra összekeverjük, majd két darab, 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük őket. Tűpróbával ellenőrizzük, megsültek-e, majd hagyjuk a formában kihűlni.

Mikor kihűltek, egyenesre vágjuk a tetejüket, és a két piskótalapból egy éles késsel szív alakot faragunk.

A krém

A krémhez a mascarponét stabil krémalappá habosítjuk, majd belekeverjük a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliaaromát. Kiveszünk belőle kb. 3 evőkanálnyit, amit csillagcsöves habzsákba töltünk, és még kb. 2-3 teáskanálnyit, amit elkeverünk pár csepp piros ételfestékkel. Ezt aztán egy pici lyukkal ellátott, sima csöves habzsákba töltünk.

Az összeállítás

A megmaradt krémmel megtöltjük a tortát, és bevonjuk vele a torta szélét is. A félretett fehér krémmel kidíszítjük a tetejét, a piros színű krémmel pedig kis szívecske formákat nyomunk a torta szélére. A tetejét friss málnaszemekkel díszítjük. Mint minden tortának, ennek is jót tesz, ha egy éjszakát, de legalább 3-4 órát áll a hűtőben szeletelés előtt.

sziv-alaku-red-velvet-torta
Szív alakú red velvet torta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2 óra + hűtés

Ha tetszett a Szív alakú red velvet torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept