A szójaszószos, szilvás-áfonyás sertésszűz pác egy olyan különlegesség, amit azonnal megkedveltek majd. Első lépésként a sertésszüzet lehártyázzuk. A páchoz egy tálban alaposan összekeverjük a szójaszószt, a szezámolajat és a szilvás-áfonyás grillszószt. A húst kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, a pácba forgatjuk és legalább 3 órára, de akár egy egész éjszakára lefóliázva betesszük a hűtőbe.
A rizstésztát hideg vízbe áztatjuk a csomagoláson feltüntetett ideig, aztán felhasználásig félretesszük. A kelkáposztát vékony szálakra, a répát julienne-re, vagyis gyufaszálra, a paprikát vékony csíkokra, a fokhagymát szeletekre, a chilit pedig karikákra vágjuk.
A szójaszószos, szilvás-áfonyás sertésszűz sütése
Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben vagy wokban, és közepes hőfokon 1-2 perc alatt lepirítjuk a fokhagymát, a chilit és a reszelt gyömbért.
Felkapcsoljuk maximumra a hőfokot és hozzáadjuk a káposztát, majd 1 perc pirítás után a sárgarépát is. Újabb 1-2 perc pirítás után felöntjük kevés vízzel és addig főzzük, amíg a víz szinte teljesen el nem párolog. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, majd a zöldborsót is. Ízesítjük sóval, borssal, a szójaszósszal, a szezámolajjal, hozzáadjuk a leszűrt tésztát és az egészet alaposan összeforgatjuk.
A szüzeket kiszedjük a pácból, a forró grillre rakjuk és enyhén sózzuk, borsozzuk. A kívánt készültségi szinttől függően 4-8 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy sütés közben viszonylag sűrűn forgassuk, mert a direkt hőtől könnyen meg tud égni a hús. A lime-szeleteket is oldalanként 1 perc alatt megsütjük, és jöhet a tálalás. Tányérba szedjük a tésztát, a húst, és friss koriandert, illetve a megpirult lime-ot kínáljuk mellé.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: min. 3 óra