Street food

Tacoburger

Tacoburger

Hozzávalók
A karamellizált lila hagymához
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 ek
kristálycukor
1 ek
sötét balzsamecet
A szószhoz
2 ek
majonéz
1 ek
ketchup
0.5 ek
mustár
1 tk
worcester-szósz
A tacóhoz
250 g
darált marhahús
1 ek
étolaj
só, bors
4 szelet
cheddar
2 db
tortillalap
0.25 fej
jégsaláta
1 db
paradicsom
(90 g/db)

Elkészítés

A tacoburger első fázisában a karamellizált lila hagymához a hagymát félfőre vágjuk. A cukrot egy gyorsforralóban, közepes lángon megkaramellizáljuk, majd rádobjuk a hagymát, megsózzuk, és addig főzzük, ameddig meg nem puhul. Ha kész, ráöntjük a balzsamecetet, fél percig még forraljuk, majd félretesszük.

A szószhoz összekeverjük a majonézt, a ketchupot, a mustárt és a Worcestert. Ezután a jégsalátát és a paradicsomot is felszeleteljük.

A húsból 2 gombócot gyúrunk, majd az egyiket egy közepes méretű, forró, kiolajozott serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk. A hús tetejét sózzuk és borsozzuk, és nagy lángon fél percig sütjük. Közben a tetejére teszünk 2 szelet cheddart és egy tortillát, belenyomkodjuk, átfordítjuk, és ezen az oldalán is sütjük kb. 2 percet, majd kész is.

A tacoburger húsos felére kenünk a szószból, teszünk rá a hagymalekvárból és a zöldségekből, majd félbehajtjuk és bekajázzuk.

tacoburger-recept
Tacoburger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Próbáld ki ezeket is!

Ütős csirkés taco guacamoléval

Zseniális halas taco

Medvehagymás burger

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nektek is ismerős az érzés, mikor a falásroham közepette nem tudtok választani, hogy melyik junk kajára csapjatok le? Na, akkor ez a recept nektek szól: jöjjön a taco és a burger szerelemgyereke, a tacoburger!

Hozzávalók

2 főre
A karamellizált lila hagymához
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 ek
kristálycukor
1 ek
sötét balzsamecet
A szószhoz
2 ek
majonéz
1 ek
ketchup
0.5 ek
mustár
1 tk
worcester-szósz
A tacóhoz
250 g
darált marhahús
1 ek
étolaj
só, bors
4 szelet
cheddar
2 db
tortillalap
0.25 fej
jégsaláta
1 db
paradicsom
(90 g/db)

A tacoburger első fázisában a karamellizált lila hagymához a hagymát félfőre vágjuk. A cukrot egy gyorsforralóban, közepes lángon megkaramellizáljuk, majd rádobjuk a hagymát, megsózzuk, és addig főzzük, ameddig meg nem puhul. Ha kész, ráöntjük a balzsamecetet, fél percig még forraljuk, majd félretesszük.

A szószhoz összekeverjük a majonézt, a ketchupot, a mustárt és a Worcestert. Ezután a jégsalátát és a paradicsomot is felszeleteljük.

A húsból 2 gombócot gyúrunk, majd az egyiket egy közepes méretű, forró, kiolajozott serpenyőbe tesszük, és szétnyomjuk. A hús tetejét sózzuk és borsozzuk, és nagy lángon fél percig sütjük. Közben a tetejére teszünk 2 szelet cheddart és egy tortillát, belenyomkodjuk, átfordítjuk, és ezen az oldalán is sütjük kb. 2 percet, majd kész is.

A tacoburger húsos felére kenünk a szószból, teszünk rá a hagymalekvárból és a zöldségekből, majd félbehajtjuk és bekajázzuk.

tacoburger-recept
Tacoburger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Próbáld ki ezeket is!

Ütős csirkés taco guacamoléval

Zseniális halas taco

Medvehagymás burger

Ha tetszett a Tacoburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept