Ragulevesek

Tárkonyoscsirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók
1 fej
vöröshagyma
2 ek
olaj
3 gerezd
fokhagyma
500 g
csirkemellfilé
só, bors
2 szál
sárgarépa
2 szál
fehérrépa
1 fej
karalábé
1 db
zeller
2 db
babérlevél
2 szál
friss tárkony
2 marék
zöldborsó
1 db
citrom leve
200 ml
tejszín

Elkészítés

A tárkonyos csirkeraguleves elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott csirkemellet, amit szintén kicsit megpirítunk, sózunk és borsozunk. A leveszöldségeket felkockázzuk, és hozzáadjuk a húsos alaphoz, kicsit átforgatjuk, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a felaprított tárkonyt, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, majd ha az is megfőtt, beleöntjük a tejszínt. Ha újra felforrt a leves, ízlés szerint facsarunk bele egy kevés citromlevet, és ezzel el is készült a tárkonyos raguleves. 

[caption id="" align="alignnone" width="1920"]

Tárkonyos csirkeraguleves (Fotó: Street Kitchen)[/caption]

Egy isteni tárkonyos raguleves nem csak csirkéből készülhet! Próbáljátok ki ezeket az izgalmas verziókat is:

Sárgaborsós raguleves

Tárkonyos kacsaraguleves

Pulykahúsgolyós raguleves bulgurral

www.streetkitchen.hu

3 dolgot legalább imádunk ebben a tárkonyos ragulevesben: a csirkét, a tárkonyt és azt, hogy ez egy leves. Szóval azt állítjuk, hogy ez egy zseniális kombó!

Hozzávalók

5 - 6 főre
1 fej
vöröshagyma
2 ek
olaj
3 gerezd
fokhagyma
500 g
csirkemellfilé
só, bors
2 szál
sárgarépa
2 szál
fehérrépa
1 fej
karalábé
1 db
zeller
2 db
babérlevél
2 szál
friss tárkony
2 marék
zöldborsó
1 db
citrom leve
200 ml
tejszín

A tárkonyos csirkeraguleves elkészítését azzal kezdjük, hogy a hagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott csirkemellet, amit szintén kicsit megpirítunk, sózunk és borsozunk. A leveszöldségeket felkockázzuk, és hozzáadjuk a húsos alaphoz, kicsit átforgatjuk, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel, beledobjuk a babérlevelet és a felaprított tárkonyt, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, majd ha az is megfőtt, beleöntjük a tejszínt. Ha újra felforrt a leves, ízlés szerint facsarunk bele egy kevés citromlevet, és ezzel el is készült a tárkonyos raguleves. 

[caption id="" align="alignnone" width="1920"]

Tárkonyos csirkeraguleves (Fotó: Street Kitchen)[/caption]

Egy isteni tárkonyos raguleves nem csak csirkéből készülhet! Próbáljátok ki ezeket az izgalmas verziókat is:

Sárgaborsós raguleves

Tárkonyos kacsaraguleves

Pulykahúsgolyós raguleves bulgurral

Ha tetszett a Tárkonyos csirkeraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept