Saláták

Tavasziendíviasalátabruschettával

Tavaszi endívia saláta bruschettával

Hozzávalók
1 csokor
hónapos retek
6 szál
zöldspárga
A marinádhoz
0.5 ek
porcukor
víz
fehérborecet
250 g
krémes állagú túró vagy ricotta
1 ek
tejföl
1 db
új zeller (aminek zsenge a zöldje, kicsi a gumója)
1 szál
lila újhagyma
0.5 db
citrom lereszelt héja és kifacsart leve
só, fehér bors, pici olívaolaj
1 fej
cikória/endívia
1 db
ciabatta
fokhagyma
koktélparadicsom

Elkészítés

A retkeket megtisztítjuk, és hajszálvékony szeletekre vágjuk.  A spárgák végét letördeljük, majd egy zöldséghámozó segítségével, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk. A spárgacsíkokat a retekszeletekkel együtt egy kis tálba tesszük, alaposan megsózzuk, meghintjük egy kis porcukorral és nyakon öntjük fehérborecettel és egy kevéske vízzel. Átforgatjuk az egész keveréket és állni hagyjuk, hogy a zöldségek marinálódjanak.

A túrót kikeverjük a tejföllel. Az új zeller zsenge szárát vékony szeletekre vágjuk, majd a gumóját is megpucoljuk és apró kockákra vágva mindet a túróhoz adjuk. Mehet bele a vékony karikákra vágott újhagyma is, majd belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét. Sózzuk, meghintjük fehér borssal és egy pici olívaolajjal együtt az egészet alaposan összekeverjük.

A cikóriát/endíviát leveleire szedjük, és a kis csónak formájú salátákat megtöltjük a zöldséges túrókrémmel.

A ciabattát felszeleteljük és egy felforrósított serpenyőben olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk, majd ha megsültek, akkor bedörzsöljük a szeleteket fokhagymával és néhány félbevágott koktélparadicsommal.

img_2477.JPG

A bruschettákat egy nagy tálra pakoljuk, melléhelyezzük a töltött endívia csónakokat. A marinált zöldségeket leöblítjük egy kis hideg vízzel, hogy ne legyenek túl savanyúak és lecsöpögtetve szintén a tálra pakoljuk. Apróra vágott snidlinggel megszórva és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Van még néhány tuti tavaszi receptünk, például az egyik kedvenc olasz kajánk: saltimbocca, aminek a receptjét itt találjátok. Vagy egy fantasztikus egészben sült tarja recept, amit a friss zöldségek turbóznak fel. A receptet itt megtaláljátok.

www.streetkitchen.hu

Ha a vasárnapi ebédhez kerestek egy kis kiegészítést, akkor jó helyen jártok. Ennél frankóbb kis saláta receptet régen mutattunk. Így készül a tökéletes tavaszi endívia saláta bruschettával.

Hozzávalók

1
1 csokor
hónapos retek
6 szál
zöldspárga
A marinádhoz
0.5 ek
porcukor
víz
fehérborecet
250 g
krémes állagú túró vagy ricotta
1 ek
tejföl
1 db
új zeller (aminek zsenge a zöldje, kicsi a gumója)
1 szál
lila újhagyma
0.5 db
citrom lereszelt héja és kifacsart leve
só, fehér bors, pici olívaolaj
1 fej
cikória/endívia
1 db
ciabatta
fokhagyma
koktélparadicsom

A retkeket megtisztítjuk, és hajszálvékony szeletekre vágjuk.  A spárgák végét letördeljük, majd egy zöldséghámozó segítségével, hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk. A spárgacsíkokat a retekszeletekkel együtt egy kis tálba tesszük, alaposan megsózzuk, meghintjük egy kis porcukorral és nyakon öntjük fehérborecettel és egy kevéske vízzel. Átforgatjuk az egész keveréket és állni hagyjuk, hogy a zöldségek marinálódjanak.

A túrót kikeverjük a tejföllel. Az új zeller zsenge szárát vékony szeletekre vágjuk, majd a gumóját is megpucoljuk és apró kockákra vágva mindet a túróhoz adjuk. Mehet bele a vékony karikákra vágott újhagyma is, majd belereszeljük fél citrom héját és belefacsarjuk a levét. Sózzuk, meghintjük fehér borssal és egy pici olívaolajjal együtt az egészet alaposan összekeverjük.

A cikóriát/endíviát leveleire szedjük, és a kis csónak formájú salátákat megtöltjük a zöldséges túrókrémmel.

A ciabattát felszeleteljük és egy felforrósított serpenyőben olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk, majd ha megsültek, akkor bedörzsöljük a szeleteket fokhagymával és néhány félbevágott koktélparadicsommal.

img_2477.JPG

A bruschettákat egy nagy tálra pakoljuk, melléhelyezzük a töltött endívia csónakokat. A marinált zöldségeket leöblítjük egy kis hideg vízzel, hogy ne legyenek túl savanyúak és lecsöpögtetve szintén a tálra pakoljuk. Apróra vágott snidlinggel megszórva és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Van még néhány tuti tavaszi receptünk, például az egyik kedvenc olasz kajánk: saltimbocca, aminek a receptjét itt találjátok. Vagy egy fantasztikus egészben sült tarja recept, amit a friss zöldségek turbóznak fel. A receptet itt megtaláljátok.

Ha tetszett a tavaszi endívia saláta bruschettával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése