Fantasztikus desszertek

Tejfölös-epressüti

Tejfölös-epres süti

Hozzávalók
A tésztához
180 g
finomliszt + a nyújtáshoz
100 g
vaj
50 g
porcukor
1 csipet
1 tk
sütőpor
1 db
tojás
A töltelékhez
500 g
tejföl
3 db
tojás
100 g
porcukor
2 csomag
vaníliás cukor
1 db
citrom héja és kifacsart leve
1 ek
vaníliás pudingpor
2 ek
zsemlemorzsa
300 g
eper

Elkészítés

A tejfölös-epres süti tésztájához minden alapanyagot egy keverőtálba mérünk, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. 

Közben a “töltelékhez” a zsemlemorzsa és az eper kivételével minden alapanyagot egy tálba öntünk, és habverővel csomómentesre keverjük. 

A forma aljába sütőpapírt helyezünk, és a pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, mint a forma, majd belehelyezzük, villával megszurkáljuk pár helyen és 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Ha megvan, megszórjuk a tészta tetejét zsemlemorzsával, beleöntjük a tejfölös masszát, és a tetejét kirakjuk a negyedelt eprekkel. Végül visszatesszük a sütőbe további 40 percre. Kihűtjük, és már szeletelhetjük is a sütikét.

tejfolos-epres-suti
Tejfölös-epres süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Rajongásig imádod az epret? Ha elkészültél a tejfölös-epres sütivel, akkor ne hagyd ki ezeket a recepteket sem!

Epres rétes

Epres-túrós pite

Epres túrómousse-torta

www.streetkitchen.hu

Eperfüggők achtung, eljött a Ti időtök! Használjátok ki a szezont és dobjátok össze ezt az epres sütit! Meglátjátok, mindenki imába foglalja a neveteket.

Hozzávalók

1 25x25-ös sütőformához
A tésztához
180 g
finomliszt + a nyújtáshoz
100 g
vaj
50 g
porcukor
1 csipet
1 tk
sütőpor
1 db
tojás
A töltelékhez
500 g
tejföl
3 db
tojás
100 g
porcukor
2 csomag
vaníliás cukor
1 db
citrom héja és kifacsart leve
1 ek
vaníliás pudingpor
2 ek
zsemlemorzsa
300 g
eper

A tejfölös-epres süti tésztájához minden alapanyagot egy keverőtálba mérünk, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. 

Közben a “töltelékhez” a zsemlemorzsa és az eper kivételével minden alapanyagot egy tálba öntünk, és habverővel csomómentesre keverjük. 

A forma aljába sütőpapírt helyezünk, és a pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, mint a forma, majd belehelyezzük, villával megszurkáljuk pár helyen és 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Ha megvan, megszórjuk a tészta tetejét zsemlemorzsával, beleöntjük a tejfölös masszát, és a tetejét kirakjuk a negyedelt eprekkel. Végül visszatesszük a sütőbe további 40 percre. Kihűtjük, és már szeletelhetjük is a sütikét.

tejfolos-epres-suti
Tejfölös-epres süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 40 perc

Rajongásig imádod az epret? Ha elkészültél a tejfölös-epres sütivel, akkor ne hagyd ki ezeket a recepteket sem!

Epres rétes

Epres-túrós pite

Epres túrómousse-torta

Ha tetszett a tejfölös-epres süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése