A tejfölös-epres süti tésztájához minden alapanyagot egy keverőtálba mérünk, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben a “töltelékhez” a zsemlemorzsa és az eper kivételével minden alapanyagot egy tálba öntünk, és habverővel csomómentesre keverjük.
A forma aljába sütőpapírt helyezünk, és a pihentetett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, mint a forma, majd belehelyezzük, villával megszurkáljuk pár helyen és 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük. Ha megvan, megszórjuk a tészta tetejét zsemlemorzsával, beleöntjük a tejfölös masszát, és a tetejét kirakjuk a negyedelt eprekkel. Végül visszatesszük a sütőbe további 40 percre. Kihűtjük, és már szeletelhetjük is a sütikét.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40 perc