Pékség

Tejfölöspogácsa

Tejfölös pogácsa

Hozzávalók
400 g
finomliszt + a nyújtáshoz
7 g
porélesztő
1 tk
kristálycukor
10 g
150 g
vaj
175 g
tejföl
2 db
tojássárgája
50 ml
tej
A kenéshez
1 db
tojás

Elkészítés

A tejfölös pogácsa elkészítéséhez először a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a vajat, a tejfölt, a tojások sárgáját és a tejet egy tálba tesszük, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük. Ha letelt az idő, egy enyhén lisztezett deszkán 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy kés segítségével rombusz alakban bevágjuk a tetejét. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével pogácsákat szaggatunk a tésztából, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük azokat. A tetejüket lekenjük a felvert tojással, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

tejfolos-pogacsa
Tejfölös pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 20 perc 

Legyen szülinap vagy évforduló, bármit is ünnepeltek, vendégváró falatokra biztosan szükségetek lesz! A tejfölös pogácsa mellett ezek is jól fognak működni!

Sajtos háromszög bolti leveles tésztából

Sajtos-kolbászos vendégváró falatok

Édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal

www.streetkitchen.hu

A SK Outdoor támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A pogácsához nem kell alkalom. Bármikor jól tud esni az embernek csak úgy, vagy akár egy jó gulyás mellé kenyér helyett is. Íme egy tejfölös verzió.

Hozzávalók

35 darab pogácsához
400 g
finomliszt + a nyújtáshoz
7 g
porélesztő
1 tk
kristálycukor
10 g
150 g
vaj
175 g
tejföl
2 db
tojássárgája
50 ml
tej
A kenéshez
1 db
tojás

A tejfölös pogácsa elkészítéséhez először a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a vajat, a tejfölt, a tojások sárgáját és a tejet egy tálba tesszük, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük. Ha letelt az idő, egy enyhén lisztezett deszkán 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy kés segítségével rombusz alakban bevágjuk a tetejét. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével pogácsákat szaggatunk a tésztából, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük azokat. A tetejüket lekenjük a felvert tojással, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

tejfolos-pogacsa
Tejfölös pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 20 perc 

Legyen szülinap vagy évforduló, bármit is ünnepeltek, vendégváró falatokra biztosan szükségetek lesz! A tejfölös pogácsa mellett ezek is jól fognak működni!

Sajtos háromszög bolti leveles tésztából

Sajtos-kolbászos vendégváró falatok

Édesburgonyás-sajtos falatok fokhagymás mártogatóssal

Ha tetszett a Tejfölös pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept