A tejfölös pogácsa elkészítéséhez először a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a vajat, a tejfölt, a tojások sárgáját és a tejet egy tálba tesszük, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük. Ha letelt az idő, egy enyhén lisztezett deszkán 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd egy kés segítségével rombusz alakban bevágjuk a tetejét. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével pogácsákat szaggatunk a tésztából, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük azokat. A tetejüket lekenjük a felvert tojással, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: 60 perc
- Sütési idő: 20 perc
Legyen szülinap vagy évforduló, bármit is ünnepeltek, vendégváró falatokra biztosan szükségetek lesz! A tejfölös pogácsa mellett ezek is jól fognak működni!
Sajtos háromszög bolti leveles tésztából