Egyszerű levesek

Tejfölösvargányaleves

Tejfölös vargányaleves

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
1 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(80 g/szál)
500 g
fagyasztott, darabolt vargánya
1.5 ek
daráltpaprika-krém
só, bors
2 tk
szárított kakukkfű
1.2 l
víz
0.5 db
citrom leve
A habaráshoz
175 g
tejföl
20 g
finomliszt

Elkészítés

A tejfölös vargányaleves elkészítéséhez a zsírt melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a babérlevelet és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott sárga- és fehérrépát, a gombát és a daráltpaprika-krémet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. 

A habaráshoz a tejfölben elkeverjük a lisztet, merünk hozzá egy merőkanálnyit a forró léből, elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest 2-3 perces forralással. Végül a citrom levével még pikánsabbá tesszük a levest, és forrón tálaljuk.

Tejfölös vargányaleves tányérban
Tejfölös vargányaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

A tejfölös vargányaleves után kedvet kaptál még több krémes, fűszeres leveshez? Rajtunk nem múlik! Összegyűjtöttünk neked még három laktató levest, hogy legyen miből válogatni a hideg téli napokon! :)

Savanyú bableves

Kínai gombaleves

Eredeti francia hagymaleves

www.streetkitchen.hu

Illatos, krémes és természetesen a vargánya jellegzetes íze dominál benne. Egy igazi lélekmelengető leves, amit – ha szereted a gombát, akkor – kötelező kipróbálnod.

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(110 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
1 szál
sárgarépa
(160 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(80 g/szál)
500 g
fagyasztott, darabolt vargánya
1.5 ek
daráltpaprika-krém
só, bors
2 tk
szárított kakukkfű
1.2 l
víz
0.5 db
citrom leve
A habaráshoz
175 g
tejföl
20 g
finomliszt

A tejfölös vargányaleves elkészítéséhez a zsírt melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a babérlevelet és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott sárga- és fehérrépát, a gombát és a daráltpaprika-krémet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. 

A habaráshoz a tejfölben elkeverjük a lisztet, merünk hozzá egy merőkanálnyit a forró léből, elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest 2-3 perces forralással. Végül a citrom levével még pikánsabbá tesszük a levest, és forrón tálaljuk.

Tejfölös vargányaleves tányérban
Tejfölös vargányaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

A tejfölös vargányaleves után kedvet kaptál még több krémes, fűszeres leveshez? Rajtunk nem múlik! Összegyűjtöttünk neked még három laktató levest, hogy legyen miből válogatni a hideg téli napokon! :)

Savanyú bableves

Kínai gombaleves

Eredeti francia hagymaleves

Ha tetszett a Tejfölös vargányaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept