A tejfölös vargányaleves elkészítéséhez a zsírt melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, a babérlevelet és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott sárga- és fehérrépát, a gombát és a daráltpaprika-krémet. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a kakukkfűvel, felöntjük a vízzel és közepes hőfokon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A habaráshoz a tejfölben elkeverjük a lisztet, merünk hozzá egy merőkanálnyit a forró léből, elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest 2-3 perces forralással. Végül a citrom levével még pikánsabbá tesszük a levest, és forrón tálaljuk.

- Elkészítési idő: 45 perc