Húsételek

Tejszínes-aszaltparadicsomoscsirkemell

Tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell

Hozzávalók
500 g
csirkemell
só, bors
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
6 db
aszalt paradicsom
1 tk
szemes mustár
szerecsendió
80 g
bébispenót
400 ml
tejszín

Elkészítés

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, forró serpenyőben minden oldalát kérgesre sütjük 2-2 perc alatt. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt, a szerecsendiót, majd felöntjük a tejszínnel, belerakjuk a csirkemelleket, és lefedve 15 percig sütjük, időnként átkevergetjük, hogy ne égjen le. Ha megsült a hús, kivesszük őket, a mártásba keverjük a spenótot, majd ha összeesett, a kedvenc köretünkkel és a mártással tálaljuk. 

Tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell

www.streetkitchen.hu

Villámgyors vacsi, amit akár másnap is elvihettek melóba, mert a mártástól garantáltan ugyanolyan finom és szaftos lesz a hús, mint frissen.

Hozzávalók

2 főre
500 g
csirkemell
só, bors
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
6 db
aszalt paradicsom
1 tk
szemes mustár
szerecsendió
80 g
bébispenót
400 ml
tejszín

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, forró serpenyőben minden oldalát kérgesre sütjük 2-2 perc alatt. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt, a szerecsendiót, majd felöntjük a tejszínnel, belerakjuk a csirkemelleket, és lefedve 15 percig sütjük, időnként átkevergetjük, hogy ne égjen le. Ha megsült a hús, kivesszük őket, a mártásba keverjük a spenótot, majd ha összeesett, a kedvenc köretünkkel és a mártással tálaljuk. 

Tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell

Ha tetszett a Tejszínes-aszalt paradicsomos csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept