Street Kitchen

Tejszínesbirsalmakrémleves

Tejszínes birsalmakrémleves

Hozzávalók
4 db
birsalma
(600 g)
4 ek
cukor
2 rúd
fahéj
1 tk
őrölt szegfűszeg
20 g
vaníliás cukor
8 - 900 ml
víz
0.5 db
citrom leve
150 ml
tejszín

Elkészítés

A tejszínes birsalmakrémleves elkészítéséhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat, és kisebb kockákra vágjuk. Fontos megjegyezni, hogy a birsalma nagyon kemény, könnyen megszalad a kés az ember kezében a pucolásnál, felvágásnál, így legyetek nagyon óvatosak!

A cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd beledobjuk az almakockákat, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, és felöntjük a vízzel. 25-30 percig főzzük, hogy az alma megpuhuljon, ezután alaposan leturmixoljuk, majd átszűrjük egy szűrőn, hogy még krémesebb legyen a leves.

Felöntjük a tejszínnel, forralunk rajta még egyet, majd melegen vagy lehűtve, mandulaszeletekkel megszórva tálaljuk. A végén ízlés szerint teszünk bele pár csepp citromlevet.

Tejszínes birsalmakrémleves
Tejszínes birsalmakrémleves
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzés: 30-35 perc
  • Összesen: 45-50 perc

www.streetkitchen.hu

Feltétlen készítsétek el ezt a fűszeres, melegen és hidegen egyaránt szuper, tejszínes birsalmakrémlevest most ősszel!

Hozzávalók

4 főre
4 db
birsalma
(600 g)
4 ek
cukor
2 rúd
fahéj
1 tk
őrölt szegfűszeg
20 g
vaníliás cukor
8 - 900 ml
víz
0.5 db
citrom leve
150 ml
tejszín

A tejszínes birsalmakrémleves elkészítéséhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat, és kisebb kockákra vágjuk. Fontos megjegyezni, hogy a birsalma nagyon kemény, könnyen megszalad a kés az ember kezében a pucolásnál, felvágásnál, így legyetek nagyon óvatosak!

A cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd beledobjuk az almakockákat, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, és felöntjük a vízzel. 25-30 percig főzzük, hogy az alma megpuhuljon, ezután alaposan leturmixoljuk, majd átszűrjük egy szűrőn, hogy még krémesebb legyen a leves.

Felöntjük a tejszínnel, forralunk rajta még egyet, majd melegen vagy lehűtve, mandulaszeletekkel megszórva tálaljuk. A végén ízlés szerint teszünk bele pár csepp citromlevet.

Tejszínes birsalmakrémleves
Tejszínes birsalmakrémleves
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzés: 30-35 perc
  • Összesen: 45-50 perc

Ha tetszett a Tejszínes birsalmakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept