Húsételek

Tejszínes-citromoscsirkeragucamembert-relbesütve

Tejszínes-citromos csirkeragu camembert-rel besütve

Hozzávalók
200 ml
habtejszín
1 kg
krumpli
4 db
csirkecombfilé
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
kakukkfű
200 - 300 ml
alaplé
0.5 db
citrom leve
1 csomag
camembert
(120 g-os kiszerelés)
1 csokor
friss snidling

Elkészítés

A tejszínes-citromos csirkeragu elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük. A felkockázott combot egy serpenyőben, magas hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon, majd kiszedjük, és a visszamaradt szaftra dobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, kicsit lepirítjuk, rárakjuk a krumplit és azzal is pirítjuk még 2-3 percet.

Rárakjuk a csirkét, felöntjük az alaplével és ha elfőtt, meglocsoljuk a citromlével. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, majd rárakjuk a kockákra vágott sajtot és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton rápirítunk a tetejére kb. 15 perc alatt. Friss snidlinggel megszórva tálaljuk.

tejszines-citromos-csirke-ragu-camembert-rel-besutve
Tejszínes-citromos csirkeragu camembert-rel besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több recept camembert-rel:

Baconös csavart camembert-mártogatóssal

Ribizlis sült camembert kakukkfüves-pármai sonkás twisttel

Ultramegúszós négysajtos tészta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igazi szaftos, szuperegyszerű egytálétel, amihez nyugodtan használhattok csirkemellet is. A grillezést ki ne hagyjátok a végén, csodás lesz tőle!

Hozzávalók

4 főre
200 ml
habtejszín
1 kg
krumpli
4 db
csirkecombfilé
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 tk
kakukkfű
200 - 300 ml
alaplé
0.5 db
citrom leve
1 csomag
camembert
(120 g-os kiszerelés)
1 csokor
friss snidling

A tejszínes-citromos csirkeragu elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, sós vízben félpuhára főzzük és leszűrjük. A felkockázott combot egy serpenyőben, magas hőmérsékleten körbepirítjuk az olajon, majd kiszedjük, és a visszamaradt szaftra dobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, kicsit lepirítjuk, rárakjuk a krumplit és azzal is pirítjuk még 2-3 percet.

Rárakjuk a csirkét, felöntjük az alaplével és ha elfőtt, meglocsoljuk a citromlével. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, majd rárakjuk a kockákra vágott sajtot és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton rápirítunk a tetejére kb. 15 perc alatt. Friss snidlinggel megszórva tálaljuk.

tejszines-citromos-csirke-ragu-camembert-rel-besutve
Tejszínes-citromos csirkeragu camembert-rel besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Még több recept camembert-rel:

Baconös csavart camembert-mártogatóssal

Ribizlis sült camembert kakukkfüves-pármai sonkás twisttel

Ultramegúszós négysajtos tészta

Ha tetszett a Tejszínes-citromos csirkeragu camembert-rel besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept