Street Kitchen

Tejszínesharcsaleves

Tejszínes harcsaleves

Hozzávalók
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(kb. 250 g)
2 szál
fehérrépa
(kb. 220 g)
fél fej zellergumó
(kb. 250 g)
2 ek
olaj
só, bors
2 l
zöldségalaplé
1 db
krumpli
(kb. 200 g)
500 g
szürkeharcsa-filé
150 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
citrom
1 csokor
friss petrezselyem
200 ml
főzőtejszín

Elkészítés

A tejszínes harcsaleves elkészítéséhez a megtisztított hagymákat finomra vágjuk, a megpucolt répát, fehérrépát és zellert pedig 2 cm-es kockákra daraboljuk. Egy erős lángon hevített lábasban, az olajon lepirítjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a kockázott zöldségeket.

3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Ekkor mehet bele a szintén kockára vágott krumpli is, amit félpuhára főzünk. Ekkor jöhet bele az 5 cm-es kockákra vágott halfilé és a zöldborsó, majd további 7-8 percig főzzük.

Ezután mehet bele a citrom lereszelt héja és kifacsart leve, valamint az apróra vágott petrezselyem. Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet összeforraljuk, ezzel el is készült a levesünk. Tányérba szedjük, és megszórjuk egy kevés aprított petrezselyemmel.

Tejszínes harcsaleves
Tejszínes harcsaleves (Fotó: Street Kitchen)

Előkészítés: 10 perc
Főzés: kb. 25-30 perc
Összesen: 40 perc

Még több ünnepi halas étel:

Rántott ponty sütőben

Fish and chips gesztenyés remuláddal

Spenótos-krémsajtos lazactekercs

www.streetkitchen.hu

Nem egy megszokott levest hoztam, ráadásul gyors, laktató, és tökéletes lehet akár egy halászlé helyett is, ha valami új halas ételre vágysz. Nem csak az ünnepekkor érdemes megfőzni! ;)

Hozzávalók

4 főre
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(kb. 250 g)
2 szál
fehérrépa
(kb. 220 g)
fél fej zellergumó
(kb. 250 g)
2 ek
olaj
só, bors
2 l
zöldségalaplé
1 db
krumpli
(kb. 200 g)
500 g
szürkeharcsa-filé
150 g
fagyasztott zöldborsó
1 db
citrom
1 csokor
friss petrezselyem
200 ml
főzőtejszín

A tejszínes harcsaleves elkészítéséhez a megtisztított hagymákat finomra vágjuk, a megpucolt répát, fehérrépát és zellert pedig 2 cm-es kockákra daraboljuk. Egy erős lángon hevített lábasban, az olajon lepirítjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a kockázott zöldségeket.

3-4 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Ekkor mehet bele a szintén kockára vágott krumpli is, amit félpuhára főzünk. Ekkor jöhet bele az 5 cm-es kockákra vágott halfilé és a zöldborsó, majd további 7-8 percig főzzük.

Ezután mehet bele a citrom lereszelt héja és kifacsart leve, valamint az apróra vágott petrezselyem. Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet összeforraljuk, ezzel el is készült a levesünk. Tányérba szedjük, és megszórjuk egy kevés aprított petrezselyemmel.

Tejszínes harcsaleves
Tejszínes harcsaleves (Fotó: Street Kitchen)

Előkészítés: 10 perc
Főzés: kb. 25-30 perc
Összesen: 40 perc

Még több ünnepi halas étel:

Rántott ponty sütőben

Fish and chips gesztenyés remuláddal

Spenótos-krémsajtos lazactekercs

Ha tetszett a Tejszínes harcsaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept