Street Kitchen

Tejszínes-tárkonyoscsirkerizibizivel

Tejszínes-tárkonyos csirke rizibizivel

Hozzávalók
A csirkéhez
1 egész
csirkemell
2 ek
olívaolaj
só, bors
30 g
vaj
7 - 8
cm friss póréhagyma
1 csokor
friss tárkony
200 ml
fehérbor
A rizibizihez
2 ek
olaj
1
kis fej hagyma
150 g
rizs
300 ml
zöldségalaplé
150 g
fagyasztott zöldborsó
só, bors
500 ml
tejszín

Elkészítés

A csirkemellet 2 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk és az olajon magas hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk 4-4 perc alatt, ezután berakjuk a 200 fokos sütőbe 10 percre. Tálalásig lefedve hagyjuk.

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk az apróra vágott póréhagymát, amit sózunk, borsozunk. Rádobjuk az apróra vágott tárkonyt, felöntjük a borral. Ha elpárolgott, felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, és kb. a háromnegyedére redukáljuk. 

A rizibizihez üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát az olajon, ráöntjük a rizst, kicsit lepirítjuk, majd elkavarjuk benne a zöldborsót, felöntjük az alaplével, és lefedve, közepes lángon puhára főzzük 15-20 perc alatt.

Felszeleteljük a csirkemellet, amit a mártással és a rizibizivel tálalunk.

Tejszínes tárkonyos csirke rizibizivel
Tejszínes-tárkonyos csirke rizibizivel

www.streetkitchen.hu

Nagyon egyszerű, de iszonyú laktató és finom, hétköznapi vacsi. A friss tárkonyt kiválthatjátok szárítottal is, ha csak az van, de nem érdemes. Aki pedig nem iszik alkoholt, vagy tudja, hogy gyerekek is esznek belőle, a bort kihagyhatja, és a végén néhány csepp friss citromlével állíthatja be a savakat.

Hozzávalók

1 - 2 főre
A csirkéhez
1 egész
csirkemell
2 ek
olívaolaj
só, bors
30 g
vaj
7 - 8
cm friss póréhagyma
1 csokor
friss tárkony
200 ml
fehérbor
A rizibizihez
2 ek
olaj
1
kis fej hagyma
150 g
rizs
300 ml
zöldségalaplé
150 g
fagyasztott zöldborsó
só, bors
500 ml
tejszín

A csirkemellet 2 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk és az olajon magas hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk 4-4 perc alatt, ezután berakjuk a 200 fokos sütőbe 10 percre. Tálalásig lefedve hagyjuk.

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk az apróra vágott póréhagymát, amit sózunk, borsozunk. Rádobjuk az apróra vágott tárkonyt, felöntjük a borral. Ha elpárolgott, felöntjük a tejszínnel. Felforraljuk, és kb. a háromnegyedére redukáljuk. 

A rizibizihez üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát az olajon, ráöntjük a rizst, kicsit lepirítjuk, majd elkavarjuk benne a zöldborsót, felöntjük az alaplével, és lefedve, közepes lángon puhára főzzük 15-20 perc alatt.

Felszeleteljük a csirkemellet, amit a mártással és a rizibizivel tálalunk.

Tejszínes tárkonyos csirke rizibizivel
Tejszínes-tárkonyos csirke rizibizivel

Ha tetszett a Tejszínes-tárkonyos csirke rizibizivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept