A tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból olyan leves, amitől leesik majd az állad! Az elkészítéséhez a sertéshúst 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagy lábasban az olívaolajon, magas hőmérsékleten, minden oldalán szépen megpirítjuk. Ezután kiszedjük és félretesszük.
A lábasba belerakjuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, pár percig pirítjuk, amíg üvegesedni nem kezd, majd hozzáöntjük a fehérbort és elfőzzük.
Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és még 5-7 percig pirítjuk, amíg a gomba kiengedi a levét és megpuhul. Én külön serpenyőben meg szoktam pirítani picit a gombát, hogy intenzívebb íze legyen, de ez elhagyható.
A répát és a zellert 2 cm-es kockákra vágjuk és ezt is a lábasba rákjuk, 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük.
Visszatesszük a húst a lábasba, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a babérlevelet, a friss vagy szárított tárkonyt, sóval és borssal ízesítjük.
A levest felforraljuk, majd közepes lángon 30 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
A citrom levét belefacsarjuk a levesbe, és hozzáadjuk a zöldborsót is. Ezt követően hozzáöntjük a tejszínt, és az egészet alaposan összekeverjük.
Még 5-7 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a leves krémes állagú legyen.
A levest tányérokba szedjük és forrón fogyasztjuk. Ebben a receptben most picit visszafogottabb voltam, de én mindig szoktam frissen hozzáfacsarni még egy kis citromot, mert számomra úgy az igazi.
Tejszínestárkonyosragulevessertéshúsból
Ki ne szeretné a jó, tartalmas leveseket? Na, ez a raguleves pontosan ilyen! Sertéshússal, sok zöldséggel, és persze a kihagyhatatlan tárkonnyal és citrommal.
Krémes, tartalmas és minden kanálja vigasz egy hosszú nap után, ez a tejszínes-tárkonyos raguleves szaftos sertéshússal, roppanós zöldségekkel és az elmaradhatatlan tárkonnyal. Klasszik, de nem unalmas, sőt: simán megállja a helyét akár egy vasárnapi ebéd sztárjaként is.
Hozzávalók
Elkészítés
A tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból olyan leves, amitől leesik majd az állad! Az elkészítéséhez a sertéshúst 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagy lábasban az olívaolajon, magas hőmérsékleten, minden oldalán szépen megpirítjuk. Ezután kiszedjük és félretesszük.
A lábasba belerakjuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, pár percig pirítjuk, amíg üvegesedni nem kezd, majd hozzáöntjük a fehérbort és elfőzzük.
Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és még 5-7 percig pirítjuk, amíg a gomba kiengedi a levét és megpuhul. Én külön serpenyőben meg szoktam pirítani picit a gombát, hogy intenzívebb íze legyen, de ez elhagyható.
A répát és a zellert 2 cm-es kockákra vágjuk és ezt is a lábasba rákjuk, 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük.
Visszatesszük a húst a lábasba, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a babérlevelet, a friss vagy szárított tárkonyt, sóval és borssal ízesítjük.
A levest felforraljuk, majd közepes lángon 30 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.
A citrom levét belefacsarjuk a levesbe, és hozzáadjuk a zöldborsót is. Ezt követően hozzáöntjük a tejszínt, és az egészet alaposan összekeverjük.
Még 5-7 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a leves krémes állagú legyen.
A levest tányérokba szedjük és forrón fogyasztjuk. Ebben a receptben most picit visszafogottabb voltam, de én mindig szoktam frissen hozzáfacsarni még egy kis citromot, mert számomra úgy az igazi.

A tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból olyan szuper, hogy meg sem állunk, és ajánlunk még további három tutiságot, ha te sem tudsz betelni a levesekkel!
Ribollita, a toszkán zöldségleves
Ha tetszett a Tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!