Friss

Tejszínestárkonyosragulevessertéshúsból

Tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból
Tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból

Hozzávalók
500 g
sertéslapocka
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(kb. 130 g)
4 gerezd
fokhagyma
50 ml
fehérbor
150 g
gomba
2 szál
sárgarépa
(kb. 100 g/szál)
1 db
zeller
(kb. 200 g)
1 ek
liszt
1 l
húsleves alaplé
2 db
babérlevél
1 tk
friss tárkony
(vagy ½ tk szárított)
bors ízlés szerint
1 db
citrom leve
200 g
fagyasztott zöldborsó
200 ml
habtejszín

Elkészítés
  1. A tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból olyan leves, amitől leesik majd az állad! Az elkészítéséhez a sertéshúst 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagy lábasban az olívaolajon, magas hőmérsékleten, minden oldalán szépen megpirítjuk. Ezután kiszedjük és félretesszük.

  2. A lábasba belerakjuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, pár percig pirítjuk, amíg üvegesedni nem kezd, majd hozzáöntjük a fehérbort és elfőzzük.

  3. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és még 5-7 percig pirítjuk, amíg a gomba kiengedi a levét és megpuhul. Én külön serpenyőben meg szoktam pirítani picit a gombát, hogy intenzívebb íze legyen, de ez elhagyható.

  4. A répát és a zellert 2 cm-es kockákra vágjuk és ezt is a lábasba rákjuk, 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük.

  5. Visszatesszük a húst a lábasba, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a babérlevelet, a friss vagy szárított tárkonyt, sóval és borssal ízesítjük.

  6. A levest felforraljuk, majd közepes lángon 30 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

  7. A citrom levét belefacsarjuk a levesbe, és hozzáadjuk a zöldborsót is. Ezt követően hozzáöntjük a tejszínt, és az egészet alaposan összekeverjük.

  8. Még 5-7 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a leves krémes állagú legyen.

  9. A levest tányérokba szedjük és forrón fogyasztjuk. Ebben a receptben most picit visszafogottabb voltam, de én mindig szoktam frissen hozzáfacsarni még egy kis citromot, mert számomra úgy az igazi.

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné a jó, tartalmas leveseket? Na, ez a raguleves pontosan ilyen! Sertéshússal, sok zöldséggel, és persze a kihagyhatatlan tárkonnyal és citrommal.

Krémes, tartalmas és minden kanálja vigasz egy hosszú nap után, ez a tejszínes-tárkonyos raguleves szaftos sertéshússal, roppanós zöldségekkel és az elmaradhatatlan tárkonnyal. Klasszik, de nem unalmas, sőt: simán megállja a helyét akár egy vasárnapi ebéd sztárjaként is.

Hozzávalók

4 adaghoz
500 g
sertéslapocka
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(kb. 130 g)
4 gerezd
fokhagyma
50 ml
fehérbor
150 g
gomba
2 szál
sárgarépa
(kb. 100 g/szál)
1 db
zeller
(kb. 200 g)
1 ek
liszt
1 l
húsleves alaplé
2 db
babérlevél
1 tk
friss tárkony
(vagy ½ tk szárított)
bors ízlés szerint
1 db
citrom leve
200 g
fagyasztott zöldborsó
200 ml
habtejszín

Elkészítés

  1. A tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból olyan leves, amitől leesik majd az állad! Az elkészítéséhez a sertéshúst 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagy lábasban az olívaolajon, magas hőmérsékleten, minden oldalán szépen megpirítjuk. Ezután kiszedjük és félretesszük.

  2. A lábasba belerakjuk a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, pár percig pirítjuk, amíg üvegesedni nem kezd, majd hozzáöntjük a fehérbort és elfőzzük.

  3. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát és még 5-7 percig pirítjuk, amíg a gomba kiengedi a levét és megpuhul. Én külön serpenyőben meg szoktam pirítani picit a gombát, hogy intenzívebb íze legyen, de ez elhagyható.

  4. A répát és a zellert 2 cm-es kockákra vágjuk és ezt is a lábasba rákjuk, 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük.

  5. Visszatesszük a húst a lábasba, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a babérlevelet, a friss vagy szárított tárkonyt, sóval és borssal ízesítjük.

  6. A levest felforraljuk, majd közepes lángon 30 percig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

  7. A citrom levét belefacsarjuk a levesbe, és hozzáadjuk a zöldborsót is. Ezt követően hozzáöntjük a tejszínt, és az egészet alaposan összekeverjük.

  8. Még 5-7 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a leves krémes állagú legyen.

  9. A levest tányérokba szedjük és forrón fogyasztjuk. Ebben a receptben most picit visszafogottabb voltam, de én mindig szoktam frissen hozzáfacsarni még egy kis citromot, mert számomra úgy az igazi.

Ha tetszett a Tejszínes tárkonyos raguleves sertéshúsból receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept