Halételek

Tengerisügércéklástzatzikiveléssültrépával,fenyőmaggal

Tengeri sügér céklás tzatzikivel és sült répával, fenyőmaggal

Hozzávalók
20 g
vaj
4 db
tengerisügér-filé
2 - 3 ek
olaj
A sült répához
4 - 5 szál
sárgarépa
só, bors
50 ml
olívaolaj
1 kis marék
fenyőmag
A céklás tzatzikihez
1 szál
kígyóuborka
só, bors
1 db
főtt cékla
2 gerezd
fokhagyma
200 g
görög joghurt
10 levél
bazsalikom

Elkészítés

A meghámozott répákat félbevágjuk, sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 220 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 30-40 perc alatt készre sütjük. 

A fenyőmagot egy másik tepsibe tesszük, és 5 percre a sütőbe helyezzük a répák mellé.

Közben a tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, és egy szűrőben hagyjuk kifolyni a levét, majd a maradékot kézzel kinyomkodjuk. A céklákat csíkokra vágjuk, majd belereszeljük a fokhagymát, és összekeverjük a joghurttal és az uborkával. Az egészet sóval, borssal és csíkokra vágott bazsalikommal ízesítjük.

A tengerisügér-filéinket egy teflonserpenyőben, bőrrel lefordítva, olajon, közepes lángon ropogósra sütjük, majd amikor kifehéredett a teteje, vajat dobunk a serpenyőbe, és meglocsoljuk vele a halat. Ha kész, tányérra tesszük a ropogós bőrével felfelé fordítva. 

Tálaláskor a tengeri sügér mellé szedünk a répából és a tzatzikiből, amire rászórjuk a fenyőmagot, és friss bazsalikommal díszítjük.

Tengeri sügér céklás tzatzikivel

www.streetkitchen.hu

Ez pont az a kaja, amit egyáltalán nem nagy ördöngösség összedobni, viszont brutál finom, nagyon frankón mutat a tányéron, és nem mellékesen még egészséges is. Kell ennél több?!

Hozzávalók

3 - 4 főre
20 g
vaj
4 db
tengerisügér-filé
2 - 3 ek
olaj
A sült répához
4 - 5 szál
sárgarépa
só, bors
50 ml
olívaolaj
1 kis marék
fenyőmag
A céklás tzatzikihez
1 szál
kígyóuborka
só, bors
1 db
főtt cékla
2 gerezd
fokhagyma
200 g
görög joghurt
10 levél
bazsalikom

A meghámozott répákat félbevágjuk, sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 220 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 30-40 perc alatt készre sütjük. 

A fenyőmagot egy másik tepsibe tesszük, és 5 percre a sütőbe helyezzük a répák mellé.

Közben a tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, és egy szűrőben hagyjuk kifolyni a levét, majd a maradékot kézzel kinyomkodjuk. A céklákat csíkokra vágjuk, majd belereszeljük a fokhagymát, és összekeverjük a joghurttal és az uborkával. Az egészet sóval, borssal és csíkokra vágott bazsalikommal ízesítjük.

A tengerisügér-filéinket egy teflonserpenyőben, bőrrel lefordítva, olajon, közepes lángon ropogósra sütjük, majd amikor kifehéredett a teteje, vajat dobunk a serpenyőbe, és meglocsoljuk vele a halat. Ha kész, tányérra tesszük a ropogós bőrével felfelé fordítva. 

Tálaláskor a tengeri sügér mellé szedünk a répából és a tzatzikiből, amire rászórjuk a fenyőmagot, és friss bazsalikommal díszítjük.

Tengeri sügér céklás tzatzikivel

Ha tetszett a Tengeri sügér céklás tzatzikivel és sült répával, fenyőmaggal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept