Street Kitchen

Tepsibensültparadicsommártás

Tepsiben sült paradicsommártás

Hozzávalók
3 kg
paradicsom
2 fej
fokhagyma
8 szál
kakukkfű
2 szál
rozmaring
só, bors
100 ml
olívaolaj
1 csokor
bazsalikom

Elkészítés

A tepsiben sült paradicsommártás elkészítéséhez először egy 43 x 35 cm-es nagy tepsibe dobáljuk a félbevágott paradicsomokat és a fokhagymákat vágási felülettel felfelé. Megszórjuk a kakukkfű- és rozmaringlevelekkel, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal. Betoljuk 160 fokra előmelegített sütőbe 2 órára. 

Ha szépen megsült, akkor nincs más dolgunk, mint a fokhagymából kinyomni a gerezdeket egy tálba, és a megsült paradicsomokkal, valamint a friss bazsalikommal együtt homogénre leturmixoljuk.

TIPP: Csírátlanított üvegbe töltve kb. 1-2 hétig eláll hűtőben.

tepsiben-sult-paradicsommartas
Tepsiben sült paradicsommártás (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 2 óra

Temérdek paradicsom áll rendelkezésedre otthon? Már mutatjuk is, hogy miket készíts belőle, ha a tepsiben sült paradicsommártás receptjén már túl vagy!

Krémes paradicsomleves

Aszalt paradicsom

Paradicsomchutney friss paradicsomból

www.streetkitchen.hu

Egy végtelenül egyszerű, mégis mély ízekkel teli paradicsommártás következik. Pakolj bele egy tepsibe mindent és engedd, hogy a sütő végezze a dolgát. Utána pedig csak turmixolni kell, és felhasználni a kedvenc kajádhoz.

Hozzávalók

2 literhez
3 kg
paradicsom
2 fej
fokhagyma
8 szál
kakukkfű
2 szál
rozmaring
só, bors
100 ml
olívaolaj
1 csokor
bazsalikom

A tepsiben sült paradicsommártás elkészítéséhez először egy 43 x 35 cm-es nagy tepsibe dobáljuk a félbevágott paradicsomokat és a fokhagymákat vágási felülettel felfelé. Megszórjuk a kakukkfű- és rozmaringlevelekkel, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal. Betoljuk 160 fokra előmelegített sütőbe 2 órára. 

Ha szépen megsült, akkor nincs más dolgunk, mint a fokhagymából kinyomni a gerezdeket egy tálba, és a megsült paradicsomokkal, valamint a friss bazsalikommal együtt homogénre leturmixoljuk.

TIPP: Csírátlanított üvegbe töltve kb. 1-2 hétig eláll hűtőben.

tepsiben-sult-paradicsommartas
Tepsiben sült paradicsommártás (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 2 óra

Temérdek paradicsom áll rendelkezésedre otthon? Már mutatjuk is, hogy miket készíts belőle, ha a tepsiben sült paradicsommártás receptjén már túl vagy!

Krémes paradicsomleves

Aszalt paradicsom

Paradicsomchutney friss paradicsomból

Ha tetszett a Tepsiben sült paradicsommártás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept