Aszalt paradicsom

Vega

Vega

Vegán

Vegán

Hozzávalók

1
tepsihez
+
2 kg koktélparadicsom
1 nagy csipet só
olívaolaj a tároláshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Aszalt paradicsom

A házi dolgok mindig jobbak, mint a bolti verziók, ez szinte örök érvényű igazság. A házi aszalt paradicsomra megéri rászánni az időt, higgyétek el, hogy így frissen semmihez sem fogható ízeket kapunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
tepsihez
+
2 kg koktélparadicsom
1 nagy csipet só
olívaolaj a tároláshoz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A koktélparadicsomot megmossuk, elfelezzük, tepsire rakjuk, enyhén megsózzuk, és 80 fokra előmelegített sütőben 12 óra alatt megaszaljuk. Csodás ízű lesz tőle, mintha egy cukorkát ennénk, hiszen elveszti a nedvességtartalmát és minden íz koncentrálódik benne.

Csatos üvegben, olívaolajban hetekig eláll, inkább a hűtőben.

aszalt paradicsom
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 12 óra

Ha tetszett az aszalt paradicsom receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Csirkés-paradicsomos pikk-pakk tészta

Toszkán aszalt paradicsomos, spenótos pasta

Chilis grillsajt sült paradicsomsalátával és lepénykenyérrel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?