Hirdetés

Paradicsomchutney friss paradicsomból

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
3 ek olaj
300 g hagyma
só, bors
4 gerezd fokhagyma
3 cm-es friss gyömbér
1 tk füstölt pirospaprika
1 tk őrölt kardamom
1 db piros chili
1 kg friss paradicsom
100 g barna cukor
200 ml passata
200 ml víz
100 ml fehérborecet
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Paradicsomchutney friss paradicsomból

Tökéletes mártás, mondjuk ketchup helyett, ha valami izgibbre vágytok. Virslihez, kolbászhoz, sült csirkéhez, szendvicsbe, burgerbe, mindenbe is jó!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
3 ek olaj
300 g hagyma
só, bors
4 gerezd fokhagyma
3 cm-es friss gyömbér
1 tk füstölt pirospaprika
1 tk őrölt kardamom
1 db piros chili
1 kg friss paradicsom
100 g barna cukor
200 ml passata
200 ml víz
100 ml fehérborecet
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A paradicsomchutneyhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és gyömbért. Addig pirítjuk, amíg enyhe aranybarna színt nem kap a hagyma.

Ezután megszórjuk a fűszerekkel, és mehet bele az aprított chili is, majd rádobjuk az apróra vágott (vagy ha nem szeretjük annyira darabosan, az aprítógépben lezúzott) paradicsomot és a barna cukrot. 3-4 percig pirítjuk, felöntjük a passatával, a vízzel és az ecettel, majd 30 percig főzzük. Lezárt üvegben legalább 1 hétig eláll a hűtőben.

paradicsomchutney friss pariból
Paradicsomchutney friss paradicsomból

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30 perc
Összesen: 45 perc

Ha tetszett a paradicsomchutney receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több chutney receptet akarok:

Mentachutney

Almás chutney

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?