Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 300 g hagyma
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 cm-es friss gyömbér
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 db piros chili
- 1 kg friss paradicsom
- 100 g barna cukor
- 200 ml passata
- 200 ml víz
- 100 ml fehérborecet
Hozzávalók
- 3 ek olaj
- 300 g hagyma
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 cm-es friss gyömbér
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk őrölt kardamom
- 1 db piros chili
- 1 kg friss paradicsom
- 100 g barna cukor
- 200 ml passata
- 200 ml víz
- 100 ml fehérborecet
A paradicsomchutneyhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk az apróra vágott fokhagymát és gyömbért. Addig pirítjuk, amíg enyhe aranybarna színt nem kap a hagyma.
Ezután megszórjuk a fűszerekkel, és mehet bele az aprított chili is, majd rádobjuk az apróra vágott (vagy ha nem szeretjük annyira darabosan, az aprítógépben lezúzott) paradicsomot és a barna cukrot. 3-4 percig pirítjuk, felöntjük a passatával, a vízzel és az ecettel, majd 30 percig főzzük. Lezárt üvegben legalább 1 hétig eláll a hűtőben.
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30 perc
Összesen: 45 perc
Ha tetszett a paradicsomchutney receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!