Street food

Tepsiskolbászoslepény

Tepsis kolbászos lepény

Hozzávalók
A tésztához
300 ml
víz
2 csipet
cukor
25 g
friss élesztő
(vagy 7 g szárított élesztő)
500 g
liszt
80 g
libazsír
(másmilyen is tökéletes)
A tetejére
175 g
tejföl
3 gerezd
fokhagyma
durvára őrölt bors
200 g
lángolt kolbász
2 fej
lila hagyma
(kisebb)

Elkészítés

Ha lepény, akkor nálam csakis a kolbászos jöhet szóba, bár ez pont egy olyan étel, amit azzal pakoltok meg, amivel csak szeretnétek.

A vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kicsit felfutni. A lisztet és a sót összekeverjük, majd az élesztős vízzel és a zsírral együtt alaposan összegyúrjuk. Pihentetjük, és kb. 20 percet kelesztjük.

Egy körülbelül 25 x 35 cm-es tepsit kicsit kiolajozunk, majd a tésztát a kezünkkel elegyengetjük benne, és újabb 15-20 percet kelesztjük.

A tejfölt összekeverjük sóval, a borssal, valamint a zúzott fokhagymával. A kolbászt és a hagymát felszeleteljük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tésztát újra a tepsihez igazítjuk, és néhány helyen kicsit benyomkodjuk a kezünkkel, majd rákanalazzuk a tejfölt, és rászórjuk a szeletelt finomságokat is. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-35 percre.

A kész lepényt már szeletelhetjük is, és behabzsoljuk.

Kolbászos lepény

Ezeket is nézd meg:

Kapros-túrós lepény

Tarjás és kolbászos csavart

www.streetkitchen.hu

Ha ti sem tudtok különbséget tenni langalló, kenyérlángos vagy lepény között, jelentjük, nem is kell. Minden néven ugyanolyan finom!

Hozzávalók

5 - 6 főre
A tésztához
300 ml
víz
2 csipet
cukor
25 g
friss élesztő
(vagy 7 g szárított élesztő)
500 g
liszt
80 g
libazsír
(másmilyen is tökéletes)
A tetejére
175 g
tejföl
3 gerezd
fokhagyma
durvára őrölt bors
200 g
lángolt kolbász
2 fej
lila hagyma
(kisebb)

Ha lepény, akkor nálam csakis a kolbászos jöhet szóba, bár ez pont egy olyan étel, amit azzal pakoltok meg, amivel csak szeretnétek.

A vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kicsit felfutni. A lisztet és a sót összekeverjük, majd az élesztős vízzel és a zsírral együtt alaposan összegyúrjuk. Pihentetjük, és kb. 20 percet kelesztjük.

Egy körülbelül 25 x 35 cm-es tepsit kicsit kiolajozunk, majd a tésztát a kezünkkel elegyengetjük benne, és újabb 15-20 percet kelesztjük.

A tejfölt összekeverjük sóval, a borssal, valamint a zúzott fokhagymával. A kolbászt és a hagymát felszeleteljük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tésztát újra a tepsihez igazítjuk, és néhány helyen kicsit benyomkodjuk a kezünkkel, majd rákanalazzuk a tejfölt, és rászórjuk a szeletelt finomságokat is. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-35 percre.

A kész lepényt már szeletelhetjük is, és behabzsoljuk.

Kolbászos lepény

Ezeket is nézd meg:

Kapros-túrós lepény

Tarjás és kolbászos csavart

Ha tetszett a Tepsis kolbászos lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept