Street Kitchen

Thaipesztós,kókuszoscsirkeleves

Thai pesztós, kókuszos csirkeleves

Hozzávalók
2 szál
sárgarépa
500 g
édesburgonya
500 g
csirkemell
1 l
víz
1 db
lime facsart leve
só, bors
olívaolaj
300 ml
kókusztejszín
1 csokor
friss koriander
A curry pasztához
5 cm-es
nagyságú apróra vágott, friss gyömbér
1 csokor
friss koriander
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt koriander
1 tk
1 ek
olívaolaj
A thai pesztóhoz
2 csokor
friss koriander
1 csokor
friss bazsalikom (kicsi)
4 cm-es
gyömbér apróra vágva
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
pirított mogyoró
1 tk
1 db
lime reszelt héja
1 ek
szójaszósz

Elkészítés
A répát, édesburgonyát megpucoljuk, és közepes darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Egy aprítógépben vagy mozsárban a currypaszta hozzávalóit alaposan lezúzzuk. Egy nagy lábosban 2 kanál olívaolajon a felkockázott csirkemellet fehéredésig pirítjuk, és ekkor belekeverjük a curry pasztát. 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és 10 percig rotyogtatjuk. Közben a pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. [caption id="" align="alignnone" width="768"]
A kókuszos csirkeleves tálalása[/caption]Ha letelt a 10 perc, belerakjuk a sült édesburgonyát és a répát a levesbe, majd felöntjük a kókusztejszínnel. Miután felforrt, 1-2 percig főzzük, belefacsarjuk a lime levét és elzárjuk. Belekeverjük a pesztó felét és egy csokor friss aprított koriandert is. Tálakba szedjük és a maradék pesztóval meglocsolva tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Évekkel ezelőttig nem szerettem a koriandert, de ez mostanra már pont az ellenkezőjére fordult. Ezt a levest sem kíméltem, mert triplán tartalmaz: a curry pasztában, pesztóban és pluszban még a levesben is van, ha nem lenne elég. :D

Hozzávalók

4 - 6 főre
2 szál
sárgarépa
500 g
édesburgonya
500 g
csirkemell
1 l
víz
1 db
lime facsart leve
só, bors
olívaolaj
300 ml
kókusztejszín
1 csokor
friss koriander
A curry pasztához
5 cm-es
nagyságú apróra vágott, friss gyömbér
1 csokor
friss koriander
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt koriander
1 tk
1 ek
olívaolaj
A thai pesztóhoz
2 csokor
friss koriander
1 csokor
friss bazsalikom (kicsi)
4 cm-es
gyömbér apróra vágva
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
pirított mogyoró
1 tk
1 db
lime reszelt héja
1 ek
szójaszósz
A répát, édesburgonyát megpucoljuk, és közepes darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Egy aprítógépben vagy mozsárban a currypaszta hozzávalóit alaposan lezúzzuk. Egy nagy lábosban 2 kanál olívaolajon a felkockázott csirkemellet fehéredésig pirítjuk, és ekkor belekeverjük a curry pasztát. 1-2 perc pirítás után felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és 10 percig rotyogtatjuk. Közben a pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. [caption id="" align="alignnone" width="768"]
A kókuszos csirkeleves tálalása[/caption]Ha letelt a 10 perc, belerakjuk a sült édesburgonyát és a répát a levesbe, majd felöntjük a kókusztejszínnel. Miután felforrt, 1-2 percig főzzük, belefacsarjuk a lime levét és elzárjuk. Belekeverjük a pesztó felét és egy csokor friss aprított koriandert is. Tálakba szedjük és a maradék pesztóval meglocsolva tálaljuk. 

Ha tetszett a Thai pesztós, kókuszos csirkeleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept