Instant

Tojáskrémesleveleskosárka

Tojáskrémes leveles kosárka

Hozzávalók
A kosárkákhoz
1 csomag
leveles tészta
1 db
tojás
A krémhez
5 db
tojás
2 ek
majonéz
1 tk
mustár
1 kis csokor
petrezselyem
só, bors

Elkészítés

A kosárkákhoz a leveles tésztát kivesszük a hűtőből kb. húsz percre, hogy felengedjen, és ne törjön, amikor széthajtogatjuk.

Egy pogácsaszaggatóval nagy köröket szaggatunk ki belőle, majd a körök felét egy kisebb szaggatóval ismét átlyukasztjuk, hogy egy-egy karikát kapjunk. A tojást enyhén felverjük, megkenjük vele a teli körök szélét, ráillesztjük a karikákat, azok tetejét is megkenjük, majd az így kapott kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A krémhez a tojásokat sós vízben, a forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, majd hideg folyó víz alatt lehűtjük, megtisztítjuk és lereszeljük. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a finomra vágott petrezselyemmel, majd ízesítjük sóval, borssal.

A kisült kosárkákat kivesszük a sütőből, és hagyjuk lehűlni. Ha a közepük felfúvódott, óvatosan benyomkodjuk.

A krémből egy bő kanálnyit teszünk a kosárkákba, és díszítésként szabadon választott zöldségeket halmozunk rá.

Tojáskrémes leveles kosárka
Tojáskrémes leveles kosárka

 

www.streetkitchen.hu

Ha egy egyszerű ovo-lakto vegetáriánus vendégvárót szeretnétek készíteni 20 perc alatt, akkor ez lesz a ti megoldásotok!

Hozzávalók

8 darabhoz
A kosárkákhoz
1 csomag
leveles tészta
1 db
tojás
A krémhez
5 db
tojás
2 ek
majonéz
1 tk
mustár
1 kis csokor
petrezselyem
só, bors

A kosárkákhoz a leveles tésztát kivesszük a hűtőből kb. húsz percre, hogy felengedjen, és ne törjön, amikor széthajtogatjuk.

Egy pogácsaszaggatóval nagy köröket szaggatunk ki belőle, majd a körök felét egy kisebb szaggatóval ismét átlyukasztjuk, hogy egy-egy karikát kapjunk. A tojást enyhén felverjük, megkenjük vele a teli körök szélét, ráillesztjük a karikákat, azok tetejét is megkenjük, majd az így kapott kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

A krémhez a tojásokat sós vízben, a forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, majd hideg folyó víz alatt lehűtjük, megtisztítjuk és lereszeljük. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a finomra vágott petrezselyemmel, majd ízesítjük sóval, borssal.

A kisült kosárkákat kivesszük a sütőből, és hagyjuk lehűlni. Ha a közepük felfúvódott, óvatosan benyomkodjuk.

A krémből egy bő kanálnyit teszünk a kosárkákba, és díszítésként szabadon választott zöldségeket halmozunk rá.

Tojáskrémes leveles kosárka
Tojáskrémes leveles kosárka

 

Ha tetszett a Tojáskrémes leveles kosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept