A tojásmentes kuglóf elkészítésének első lépése, hogy a cukrot kikeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliaaromát. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, a sóval és a citromhéjjal, mehet ez is az olajos keverékhez, majd jöhet egy alapos keverés. A tészta felét átöntjük egy másik tálba, amibe belekeverjük a kakaóport és a 30 ml tejet.
Egy kuglófformát vékonyan kikenünk olajjal, megszórjuk liszttel, majd kiütögetjük belőle a felesleget. A formába kanalanként, vegyesen belerakjuk a kétféle tésztát, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, 40-50 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a süti, és ha nem tapad nyers tészta a tűre/pálcára, akkor kivesszük a sütőből, és mikor langyosra hűlt, kiborítjuk a formából. Megszórjuk porcukorral, és már ehetjük is!

- Elkészítési idő: 1 óra 15 perc