Húsételek

Tökéletesgrillkaja:csirkenyárs,joghurtospadlizsánsalátával

Tökéletes grill kaja: csirkenyárs, joghurtos padlizsánsalátával

Hozzávalók
A padlizsánsalátához
2 db
padlizsán
1 gerezd
fokhagyma
300 ml
görög joghurt
1 - 2 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom
1 mk
koriander
1 mk
római kömény
1 csokor
friss petrezselyem
só, bors
A csirkenyárshoz
500 g
csirkemell
1 fej
lilahagyma
A páchoz
olívaolaj
1 tk
paradicsompüré
1 mk
füstölt paprika
1 mk
cayenne bors
oregano, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint
só, bors

Elkészítés
A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat megpirítjuk a grillen és egy nagy salátástálba pakoljuk. Kanalazunk rá görögjoghurtot, fűszerezzük, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, meglocsoljuk olívaolajjal és jól elkeverve félretesszük pihenni.
A csirkét egyenlő kockákra vágjuk és negyedbe vágott lilahagyma szeletekkel felváltva nyársra húzzuk. A páchoz olívaolajban elkeverjük a pararicsompürét, a füstölt paprikát, a cayenne borsot, fűszerezzük ízlés szerint még oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és végül sózzuk, borsozzuk. Egy szilikonecsettel, vagy akár kézzel, jól belemasszírozzuk a csirkébe és dobjuk is a rácsra, gyakori forgatások mellett addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a hús.Hideg padlizsánsalátán tálaljuk egy löttyintés olívaolajjal és durvára vágott petrezselyemmel.

www.streetkitchen.hu

Igen, igen nyár van. Ezzel semmi újdonságot nem árultunk el. Viszont ez a videó olyan ételeket tartalmaz, ami biztos függőséget okoz majd nálatok is, főleg ha isztok mellé egy pohár jól behűtött bort is.

Hozzávalók

2 személyre
A padlizsánsalátához
2 db
padlizsán
1 gerezd
fokhagyma
300 ml
görög joghurt
1 - 2 ek
olívaolaj
0.5 db
citrom
1 mk
koriander
1 mk
római kömény
1 csokor
friss petrezselyem
só, bors
A csirkenyárshoz
500 g
csirkemell
1 fej
lilahagyma
A páchoz
olívaolaj
1 tk
paradicsompüré
1 mk
füstölt paprika
1 mk
cayenne bors
oregano, rozmaring, kakukkfű ízlés szerint
só, bors
A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat megpirítjuk a grillen és egy nagy salátástálba pakoljuk. Kanalazunk rá görögjoghurtot, fűszerezzük, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, meglocsoljuk olívaolajjal és jól elkeverve félretesszük pihenni.
A csirkét egyenlő kockákra vágjuk és negyedbe vágott lilahagyma szeletekkel felváltva nyársra húzzuk. A páchoz olívaolajban elkeverjük a pararicsompürét, a füstölt paprikát, a cayenne borsot, fűszerezzük ízlés szerint még oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel és végül sózzuk, borsozzuk. Egy szilikonecsettel, vagy akár kézzel, jól belemasszírozzuk a csirkébe és dobjuk is a rácsra, gyakori forgatások mellett addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a hús.Hideg padlizsánsalátán tálaljuk egy löttyintés olívaolajjal és durvára vágott petrezselyemmel.

Ha tetszett a Tökéletes grill kaja: csirkenyárs, joghurtos padlizsánsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept