Hozzávalók
A piskótához
- 150 g puha vaj
- 250 g kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 100 ml tejföl
- 200 g liszt
- 100 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- ½ tk só
- 150 ml tej
- 100 ml lefőzött szobahőmérsékletű presszó kávé
A csokikrémhez
- 150 g vaj
- 200 ml habtejszín
- 400 g étcsokoládé (52%-os)
A tökéletes szaftos, csupa csoki torta
Hozzávalók
A piskótához
- 150 g puha vaj
- 250 g kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 100 ml tejföl
- 200 g liszt
- 100 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- ½ tk só
- 150 ml tej
- 100 ml lefőzött szobahőmérsékletű presszó kávé
A csokikrémhez
- 150 g vaj
- 200 ml habtejszín
- 400 g étcsokoládé (52%-os)
Először elkészítjük a krémet a csupa csoki torta töltelékéhez. Vízgőz fölött megolvasztjuk a vajat, a tejszínt és a csokoládét, simára keverjük és kihűtjük. Akkor jó, hogyha kenhetőre dermedt. (Ennek elérése érdekében akár hűtőbe is tehetjük, de nem szabad hűtőhidegre hűteni. Ha nagyon megdermedne, akkor visszarakjuk picit a vízfürdő fölé.)
A piskótához a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat és robotgép segítségével összedolgozzuk. Beletesszük a tejfölt, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és alacsony fokozaton elkezdjük keverni. Apránként hozzáadjuk a tejet és a kávét, majd közepes fokozaton simára dolgozzuk. Két, sütőpapírral bélelt formába tesszük és 180 fokon, légkeveréses programon 25 perc alatt készre sütjük. Ha nincs két formánk, akkor egy formában 40-45 perc alatt sül meg. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ha kihűlt a krém és a piskóta, akkor jöhet az összeállítás. Ha a tészta púpos, akkor vízszintesre vágjuk róla a felesleges réteget. Az alsó piskótát megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a másik tésztát és a maradék krémet elegyengetjük a tetején. Meghinthetjük maldon sóval és díszíthetjük friss virágokkal, gyümölcsökkel.