A tökös-mákos fehérjesüti elkészítéséhez először a sütőtökpürét készítjük el. Nagyjából 500 g felkockázott sütőtököt enyhén sós vízben puhára főzünk, majd leszűrjük. Egy aprítógépben vagy turmixgépben krémesre zúzzuk, azután félretesszük hűlni. A kókuszolaj kivételével minden, sütihez tartozó alapanyagot egy aprítógépbe helyezünk, és krémes masszává zúzzuk. Egy sütőpapírral bélelt 15 x 22 cm-es sütőformát vékonyan kikenünk a kókuszolajjal, eloszlatjuk benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez tartozó alapanyagokat alaposan összekeverjük, és a szoba-hőmérsékletűre hűlt fehérjesütivel fogyasztjuk.

Még több tökös süti:
Tökös-sajtos muffin
Cukormentes sütőtökös répatorta
Brutális sütőtöksüti