Húsételek

Töltöttgombafejek,azigazipartifalatkák

Töltött gombafejek, az igazi partifalatkák

Hozzávalók
15 db
közepes méretű csiperkegomba
3 szelet
bacon
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
300 g
darált marhahús
200 g
sűrített paradicsom
bors
1 tk
1 tk
szárított bazsalikom
2 ek
reszelt parmezán
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés
A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre pakoljuk őket. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bacont felaprítjuk. Először egy száraz serpenyőben elkezdjük a bacont pirítani, majd jöhet hozzá a vöröshagyma, pár perc után pedig a fokhagyma is. Hozzáadjuk a darálthúst és kevergetve kicsit átpirítjuk.Mehet hozzá a sűrített paradicsom és a fűszerek. Ha túl sűrűnek találnák a tölteléket, pici vízzel hígíthatjuk. A végén hozzászórjuk a parmezánt, átkeverjük és egy kiskanál segítségével belepakolásszuk a gombafejekbe. Adunk még mindegyiknek egy csipetnyi reszelt parmezánt és megszórjuk őket vágott petrezselyemmel. 175 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.[caption id="attachment_12154602" align="aligncenter" width="1024"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption] [/spoiler]

www.streetkitchen.hu

Igazi partifalatka és habár picit pepecselős meló kivájni a gombafejek belsejét, alapvetően ezen kívül minden rövid idő alatt összepattintható, de ha nincs kedved időzni a kicsi gombákkal, simán elkészítheted nagyobb, tölteni való fajtákkal is a receptet!

Hozzávalók

15 darabhoz
15 db
közepes méretű csiperkegomba
3 szelet
bacon
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
300 g
darált marhahús
200 g
sűrített paradicsom
bors
1 tk
1 tk
szárított bazsalikom
2 ek
reszelt parmezán
0.5 csokor
petrezselyem
A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre pakoljuk őket. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bacont felaprítjuk. Először egy száraz serpenyőben elkezdjük a bacont pirítani, majd jöhet hozzá a vöröshagyma, pár perc után pedig a fokhagyma is. Hozzáadjuk a darálthúst és kevergetve kicsit átpirítjuk.Mehet hozzá a sűrített paradicsom és a fűszerek. Ha túl sűrűnek találnák a tölteléket, pici vízzel hígíthatjuk. A végén hozzászórjuk a parmezánt, átkeverjük és egy kiskanál segítségével belepakolásszuk a gombafejekbe. Adunk még mindegyiknek egy csipetnyi reszelt parmezánt és megszórjuk őket vágott petrezselyemmel. 175 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.[caption id="attachment_12154602" align="aligncenter" width="1024"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption] [/spoiler]

Ha tetszett a Töltött gombafejek, az igazi partifalatkák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept