A gombákat megmossuk és leszárazzuk. Egy kiskanállal kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy több töltelék beleférjen, a külsejüket megkenjük kevés olívaolajjal és egy sütőlemezre pakoljuk őket. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bacont felaprítjuk. Először egy száraz serpenyőben elkezdjük a bacont pirítani, majd jöhet hozzá a vöröshagyma, pár perc után pedig a fokhagyma is. Hozzáadjuk a darált húst és kevergetve kicsit átpirítjuk.
Mehet hozzá a sűrített paradicsom és a fűszerek. Ha túl sűrűnek találnák a tölteléket, pici vízzel hígíthatjuk. A végén hozzászórjuk a parmezánt, átkeverjük és egy kiskanál segítségével belepakolásszuk a gombafejekbe. Adunk még mindegyiknek egy csipetnyi reszelt parmezánt és megszórjuk őket vágott petrezselyemmel. 175 fokos sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük.
