Halas kaják

Tonhalas-quinoáswrap

Tonhalas-quinoás wrap

Hozzávalók
A töltelékhez
100 g
vörös quinoa
100 g
quinoa
100 g
sárgarépa
50 g
szárzeller
50 g
pekándió
2 szál
újhagyma
1 kis csokor
bazsalikom
300 g
sós lében eltett tonhal
(nettó tömeg)
100 g
gránátalmamag
100 ml
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
só, bors
Az összeállításhoz
6 db
teljes kiőrlésű tortillalap
(vagy esetleg sima is jó)

Elkészítés

A tonhalas-quinoás wrap töltelékhez a kétfajta quinoát alaposan átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben, alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a levet majdnem teljesen felszívta, ezután lefedjük, és hagyjuk állni 10-20 percet.

A sárgarépát és a zellerszárat kb. 3 mm-es kockákra vágjuk. A pekándiót rusztikusan átvágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a bazsalikomot vékonyra vágjuk. Ha ezekkel megvagyunk, mindent egy nagy tálba rakunk, hozzákeverjük a gránátalmamagokat, az olívaolajat és a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tortillalapokat egy füstölgő, száraz, tapadásmentes serpenyőben oldalanként pár másodperc alatt odakapatjuk. Teszünk rá a töltelékből, majd a jobb és bal oldalából is behajtunk kb. 3 cm-t, feltekerjük, és ha szeretnénk, kettévágjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

tonhalas-quinoás wrap
Tonhalas-quinoás wrap

Még több wrap:

Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel

Csirkés cézár wrap

www.streetkitchen.hu

Lehet a wrapet nem szeretni? Viszonylag gyorsan elkészül, hidegen, melegen, frissen vagy csomagolva is fogyasztható, és úgy variálhatjátok a tölteléket, ahogy a kedvetek tartja. Ha kihagyjátok belőle a tonhalat, akkor még a vegánok is simán tolhatják.

Hozzávalók

6 darabhoz
A töltelékhez
100 g
vörös quinoa
100 g
quinoa
100 g
sárgarépa
50 g
szárzeller
50 g
pekándió
2 szál
újhagyma
1 kis csokor
bazsalikom
300 g
sós lében eltett tonhal
(nettó tömeg)
100 g
gránátalmamag
100 ml
olívaolaj
0.5 db
citrom leve
só, bors
Az összeállításhoz
6 db
teljes kiőrlésű tortillalap
(vagy esetleg sima is jó)

A tonhalas-quinoás wrap töltelékhez a kétfajta quinoát alaposan átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben, alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a levet majdnem teljesen felszívta, ezután lefedjük, és hagyjuk állni 10-20 percet.

A sárgarépát és a zellerszárat kb. 3 mm-es kockákra vágjuk. A pekándiót rusztikusan átvágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a bazsalikomot vékonyra vágjuk. Ha ezekkel megvagyunk, mindent egy nagy tálba rakunk, hozzákeverjük a gránátalmamagokat, az olívaolajat és a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A tortillalapokat egy füstölgő, száraz, tapadásmentes serpenyőben oldalanként pár másodperc alatt odakapatjuk. Teszünk rá a töltelékből, majd a jobb és bal oldalából is behajtunk kb. 3 cm-t, feltekerjük, és ha szeretnénk, kettévágjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

tonhalas-quinoás wrap
Tonhalas-quinoás wrap

Még több wrap:

Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel

Csirkés cézár wrap

Ha tetszett a Tonhalas-quinoás wrap receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept