Halételek

Tonhalkrémeskosárka

Tonhalkrémes kosárka

Hozzávalók
1 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás a kenéshez
A tonhalkrémhez
180 g
tonhalkonzerv
(olajban eltett)
75 g
tejföl
50 g
majonéz
10 g
mustár
só, bors
1 kis csokor
petrezselyem
1 gerezd
citrom
A tálaláshoz
1 mk
durvára őrölt bors
1 szál
petrezselyem
0.5 db
citrom reszelt héja

Elkészítés

A tonhalkrémes kosárka elkészítéséhez a leveles tésztából 20 db kb. 6 cm átmérőjű kört vágunk egy pogácsaszaggató segítségével. A korongok felét, azaz 10 darabot kiszúrunk egy kb. 4 cm-es pogácsaszaggatóval is. Itt a külső karimára lesz szükségünk. A köröket lekenjük enyhén felvert tojással, majd mindegyikre ráhelyezünk egyet a karimából. Lekenjük ezt is a tojással, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 15 percre. Szép aranybarnára sütjük. Ha megsültek, a belsejüket beroppantjuk, mert a sütés közben az is megemelkedik, de könnyen benyomható.

Míg sülnek a kosárkák, egy tálba tesszük a lecsepegtetett tonhalat, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, és alaposan összedolgozzuk.

Habzsákba tesszük a krémet, és megtöltjük vele a kosárkákat. Megszórjuk durvára tört borssal, és friss petrezselyemmel díszítjük, végül ráreszeljük a citrom héját is.

Elkészítési idő: 20 perc

tonhalkrémes kosárka
Tonhalkrémes kosárka

Még több ünnepi vendégváró kosárka:

Tojáskrémes leveles kosárka

Körözöttel töltött kosárka

www.streetkitchen.hu

Karácsony ide, karácsony oda, ha nincs kedved órákat vesződni a konyhában, de azért mégiscsak illene valami halas dolgot készíteni, vagy csak szimplán megkívántál valami halas falatkát, akkor ezt tuti bírni fogod.

Hozzávalók

10 kosárkához
1 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 db
tojás a kenéshez
A tonhalkrémhez
180 g
tonhalkonzerv
(olajban eltett)
75 g
tejföl
50 g
majonéz
10 g
mustár
só, bors
1 kis csokor
petrezselyem
1 gerezd
citrom
A tálaláshoz
1 mk
durvára őrölt bors
1 szál
petrezselyem
0.5 db
citrom reszelt héja

A tonhalkrémes kosárka elkészítéséhez a leveles tésztából 20 db kb. 6 cm átmérőjű kört vágunk egy pogácsaszaggató segítségével. A korongok felét, azaz 10 darabot kiszúrunk egy kb. 4 cm-es pogácsaszaggatóval is. Itt a külső karimára lesz szükségünk. A köröket lekenjük enyhén felvert tojással, majd mindegyikre ráhelyezünk egyet a karimából. Lekenjük ezt is a tojással, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 15 percre. Szép aranybarnára sütjük. Ha megsültek, a belsejüket beroppantjuk, mert a sütés közben az is megemelkedik, de könnyen benyomható.

Míg sülnek a kosárkák, egy tálba tesszük a lecsepegtetett tonhalat, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt és az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a citrom levét, és alaposan összedolgozzuk.

Habzsákba tesszük a krémet, és megtöltjük vele a kosárkákat. Megszórjuk durvára tört borssal, és friss petrezselyemmel díszítjük, végül ráreszeljük a citrom héját is.

Elkészítési idő: 20 perc

tonhalkrémes kosárka
Tonhalkrémes kosárka

Még több ünnepi vendégváró kosárka:

Tojáskrémes leveles kosárka

Körözöttel töltött kosárka

Ha tetszett a Tonhalkrémes kosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept