Hozzávalók
A kosárkához
- 1 csomag leveles tészta (270 g)
- 1 db tojás a kenéshez
A körözötthöz
- 200 g juhtúró
- 250 krémtúró
- só, bors
- 2 csipet őrölt kömény
- ½ fej lila hagyma
- 1 mk mustár
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 50 g olvasztott vaj
- 2 tk pirospaprika
A tetejére
- 2 csipet nagy szemű bors
Hozzávalók
A kosárkához
- 1 csomag leveles tészta (270 g)
- 1 db tojás a kenéshez
A körözötthöz
- 200 g juhtúró
- 250 krémtúró
- só, bors
- 2 csipet őrölt kömény
- ½ fej lila hagyma
- 1 mk mustár
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 50 g olvasztott vaj
- 2 tk pirospaprika
A tetejére
- 2 csipet nagy szemű bors
A töltött kosárka elkészítéséhez a leveles tésztából egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével 20 db kört szúrunk ki. A korongok felét, azaz 10 darabot kiszúrunk egy kb. 4 cm-es pogácsaszaggatóval is, itt a külső karimára lesz szükségünk. A köröket lekenjük enyhén felvert tojással, majd mindegyikre ráhelyezünk egyet a karimából. Lekenjük ezt is tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 15 percre, és szép aranybarnára sütjük.
Míg sül a tészta, egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a krémtúrót, a sót, a borsot, az őrölt köményt, a kis kockákra vágott lila hagymát, a mustárt, a zúzott fokhagymát, az olvasztott vajat és a pirospaprikát. Egy habzsákba töltjük a körözöttet, és megtöltjük vele a kihűlt kosárkákat, végül megszórjuk a tetejüket nagy szemű borssal.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: kb. 15 perc
- Összesen: kb. 25 perc
Ha tetszett a körözöttel töltött kosárka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több körözött:
Egyszerű házi körözött
Sörös körözött – tökéletes partykaja
Juhtúrós körözöttel töltött krumpli