Húsételek

Tormásfokhagymástarja

Tormás fokhagymás tarja

Hozzávalók
4 szelet
sertéstarja
(100 g/szelet)
só, bors
1 tk
fűszerpaprika
100 g
ecetes torma
10 gerezd
fokhagyma
1 ek
sertészsír
A körethez
400 g
tisztított burgonya
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
só, bors
2 ek
sertészsír
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a fűszerpaprikát, a tormát és a zúzott fokhagymát, majd rákenjük a húsokra. Egy kisebb tepsibe pakoljuk, rákanalazzuk a zsírt a tetejére, melléöntünk 100 ml vizet és alufóliával lezárjuk a tepsit. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 1 órára. Ha már kellően omlós a tarja, akkor levesszük róla a fóliát és 200 fokra felemelve a hőmérsékletet szép pirosra sütjük a húst 10-15 perc alatt. 

Köretként tepsis burgonyát készítettem, amihez a burgonyát 0,5 cm-es szeletekre vágjuk és egy tepsire pakoljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olvasztott zsírral és alaposan összekeverjük, majd betesszük a tarja mellé a sütőbe 30-40 percre, míg megpuhul és ropogósra sül a burgonya. Tálaláskor tányérra szedünk a tepsis burgonyából, ráhelyezzük a tarját és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. 

Tormás fokhagymás tarja
Tormás fokhagymás tarja (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: kb. 1 óra 15 perc 

Ha még kipróbálnál pár tarjás kaját a tormás fokhagymás tarja mellett, akkor van néhány szuper receptünk hozzá:

Tojással és tarjával töltött fasírttekercs

Lecsós tarja rizzsel

Rántott tarja sütőben sütve

www.streetkitchen.hu

Egy igazán omlós tarja, ami még pikáns is? Meg is van a tökéletes húsvétra hangolódós ebéd vagy vacsi! Szerintem nem is kell ennél többet mondanom róla, jöjjön a recept!

Hozzávalók

2 főre
4 szelet
sertéstarja
(100 g/szelet)
só, bors
1 tk
fűszerpaprika
100 g
ecetes torma
10 gerezd
fokhagyma
1 ek
sertészsír
A körethez
400 g
tisztított burgonya
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
só, bors
2 ek
sertészsír
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem

A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a fűszerpaprikát, a tormát és a zúzott fokhagymát, majd rákenjük a húsokra. Egy kisebb tepsibe pakoljuk, rákanalazzuk a zsírt a tetejére, melléöntünk 100 ml vizet és alufóliával lezárjuk a tepsit. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 1 órára. Ha már kellően omlós a tarja, akkor levesszük róla a fóliát és 200 fokra felemelve a hőmérsékletet szép pirosra sütjük a húst 10-15 perc alatt. 

Köretként tepsis burgonyát készítettem, amihez a burgonyát 0,5 cm-es szeletekre vágjuk és egy tepsire pakoljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olvasztott zsírral és alaposan összekeverjük, majd betesszük a tarja mellé a sütőbe 30-40 percre, míg megpuhul és ropogósra sül a burgonya. Tálaláskor tányérra szedünk a tepsis burgonyából, ráhelyezzük a tarját és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. 

Tormás fokhagymás tarja
Tormás fokhagymás tarja (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: kb. 1 óra 15 perc 

Ha még kipróbálnál pár tarjás kaját a tormás fokhagymás tarja mellett, akkor van néhány szuper receptünk hozzá:

Tojással és tarjával töltött fasírttekercs

Lecsós tarja rizzsel

Rántott tarja sütőben sütve

Ha tetszett a Tormás fokhagymás tarja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept