A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. Egy kisebb tálban összekeverjük a fűszerpaprikát, a tormát és a zúzott fokhagymát, majd rákenjük a húsokra. Egy kisebb tepsibe pakoljuk, rákanalazzuk a zsírt a tetejére, melléöntünk 100 ml vizet és alufóliával lezárjuk a tepsit. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 1 órára. Ha már kellően omlós a tarja, akkor levesszük róla a fóliát és 200 fokra felemelve a hőmérsékletet szép pirosra sütjük a húst 10-15 perc alatt.
Köretként tepsis burgonyát készítettem, amihez a burgonyát 0,5 cm-es szeletekre vágjuk és egy tepsire pakoljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olvasztott zsírral és alaposan összekeverjük, majd betesszük a tarja mellé a sütőbe 30-40 percre, míg megpuhul és ropogósra sül a burgonya. Tálaláskor tányérra szedünk a tepsis burgonyából, ráhelyezzük a tarját és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: kb. 1 óra 15 perc