Alapreceptek

Tortillalapalaprecept

Tortillalap alaprecept

Hozzávalók
400 g
finomliszt + a nyújtáshoz
5 g
5 g
sütőpor
60 ml
olívaolaj
240 ml
víz

Elkészítés

A tortillalap elkészítéséhez először a lisztet, a sót, a sütőport, az olívaolajat és a vizet egy keverőtálba tesszük, alaposan összegyúrjuk és a tésztából 10 db közel azonos méretű golyót formázunk. 

A tésztagolyókat lisztezett felületen elkezdjük kinyújtani: előbb a kezünkkel kicsit kilapítjuk, aztán jöhet a sodrófa. Minden nyújtás után elforgatjuk 90 fokkal a tortillát, hogy megtartsuk a kör alakját. Egészen addig nyújtjuk, míg egy papírvékony tortillalapot kapunk.

Száraz, forró serpenyőbe dobjuk a tortillalapot, majd amikor elkezd felhólyagosodni, a kezünket vízbe mártjuk és egy kevés vízzel megspricceljük a tetejét. Ezután megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A kész tortillákat egy nedves konyharuhával érdemes letakarni, hogy ne száradjanak ki a sütési folyamat végére. A lapok légmentesen lezárva 3-4 napig elállnak. 

Tortilla lap recept falafellel és hummusszal tálalva
Tortilla lap recept (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ehhez a tortillalaphoz remekül illik a hummusz, mutatunk ahhoz is receptet:

A legkirályabb házi hummusz

Avokádós hummusz

Brokkolis hummusz

www.streetkitchen.hu

Egy jó tortillarecept életmentő lehet, főleg, hogy a bolti verzió egyre drágább és a minősége sem mindig az igazi. Adj egy esélyt a házi verziónak, amit bármikor összedobhatsz és mindenki imádni fogja!

Hozzávalók

10 darabhoz
400 g
finomliszt + a nyújtáshoz
5 g
5 g
sütőpor
60 ml
olívaolaj
240 ml
víz

A tortillalap elkészítéséhez először a lisztet, a sót, a sütőport, az olívaolajat és a vizet egy keverőtálba tesszük, alaposan összegyúrjuk és a tésztából 10 db közel azonos méretű golyót formázunk. 

A tésztagolyókat lisztezett felületen elkezdjük kinyújtani: előbb a kezünkkel kicsit kilapítjuk, aztán jöhet a sodrófa. Minden nyújtás után elforgatjuk 90 fokkal a tortillát, hogy megtartsuk a kör alakját. Egészen addig nyújtjuk, míg egy papírvékony tortillalapot kapunk.

Száraz, forró serpenyőbe dobjuk a tortillalapot, majd amikor elkezd felhólyagosodni, a kezünket vízbe mártjuk és egy kevés vízzel megspricceljük a tetejét. Ezután megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A kész tortillákat egy nedves konyharuhával érdemes letakarni, hogy ne száradjanak ki a sütési folyamat végére. A lapok légmentesen lezárva 3-4 napig elállnak. 

Tortilla lap recept falafellel és hummusszal tálalva
Tortilla lap recept (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ehhez a tortillalaphoz remekül illik a hummusz, mutatunk ahhoz is receptet:

A legkirályabb házi hummusz

Avokádós hummusz

Brokkolis hummusz

Ha tetszett a tortillalap alaprecept receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept