A tortillalap elkészítéséhez először a lisztet, a sót, a sütőport, az olívaolajat és a vizet egy keverőtálba tesszük, alaposan összegyúrjuk és a tésztából 10 db közel azonos méretű golyót formázunk.
A tésztagolyókat lisztezett felületen elkezdjük kinyújtani: előbb a kezünkkel kicsit kilapítjuk, aztán jöhet a sodrófa. Minden nyújtás után elforgatjuk 90 fokkal a tortillát, hogy megtartsuk a kör alakját. Egészen addig nyújtjuk, míg egy papírvékony tortillalapot kapunk.
Száraz, forró serpenyőbe dobjuk a tortillalapot, majd amikor elkezd felhólyagosodni, a kezünket vízbe mártjuk és egy kevés vízzel megspricceljük a tetejét. Ezután megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A kész tortillákat egy nedves konyharuhával érdemes letakarni, hogy ne száradjanak ki a sütési folyamat végére. A lapok légmentesen lezárva 3-4 napig elállnak.

- Elkészítési idő: 40 perc