Hozzávalók
- 150 g brokkoli
- 200 g konzerv csicseriborsó
- 4 ek extra szűz olívaolaj
- 1 tk római kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g tahini
- 1 mk só
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- 1 ek brokkolimorzsa
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- ½ mk fűszerpaprika
- 1 tk szezámmag
- 2 db pita
Hozzávalók
- 150 g brokkoli
- 200 g konzerv csicseriborsó
- 4 ek extra szűz olívaolaj
- 1 tk római kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g tahini
- 1 mk só
- 1 db citrom
A tálaláshoz
- 1 ek brokkolimorzsa
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- ½ mk fűszerpaprika
- 1 tk szezámmag
- 2 db pita
A brokkolis hummuszhoz először a brokkolit apró rózsáira szedjük és enyhén sós vízben előfőzzük, ez kb. 2-3 percet vesz igénybe. Majd jeges vízben lehűtjük, hogy megőrizze a színét. A brokkoli „bogyós” rózsáiból egy éles késsel egy kicsit lefaragunk és félretesszük. Ez a „brokkolimorzsa” díszítésül fog szolgálni majd az ételnél.
Egy konyhai aprítógépbe tesszük az összes alapanyagot, a citromnak belereszeljük a héját és belefacsarjuk a levét is, és az egészet leturmixoljuk. Ránk van bízva, hogy milyen állagot szeretnénk elérni. Van, aki darabosabban szereti, valaki pedig a teljesen pépes állagot kedveli. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés kis vízzel tudunk lazítani rajta.
A krémet tálba szedjük, és a közepén egy kis mélyedést alakítunk ki egy kanál segítségével.
Meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük fűszerpaprikával, szezámmaggal és a „brokkolimorzsával”. Grillezett pitával együtt tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a brokkolis hummusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Imádjátok a mártogatósokat? Íme még néhány a brokkolis hummuszon túl!
Sült céklás hummusz pirított kovászos kenyérrel