Tészták

Toszkáncsirkésfarfalle

Toszkán csirkés farfalle

Hozzávalók
A szószhoz
A csirkéhez
1 db
tojás
3 ek
finomliszt
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
oregánó
1 tk
morzsolt zsálya
1 tk
őrölt fűszerpaprika
500 g
csirkemell
2 ek
olívaolaj
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
6 - 7
darab olajban eltett szárított paradicsom
só, bors
2 tk
oregánó
2 tk
őrölt pirospaprika
1 tk
cayenne-bors
3 ek
paradicsompüré
80 ml
száraz fehérbor
3 db
kaliforniai paprika
(zöld, sárga, piros)
500 ml
csirkealaplé
300 g
farfalle tészta
125 g
bébispenót
50 g
0.25 csokor
petrezselyem
200 ml
tejszín

Elkészítés

A toszkán csirkés farfalle elkészítését a csirkével kezdjük: egy tányérban felverjük a tojást, egy másikban pedig összekeverjük a lisztet a sóval, a borssal, a fokhagymaporral, az oregánóval, a zsályával és a pirospaprikával.

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és egészben megforgatjuk először a tojásban, majd a lisztes keverékben. Egy magas falú serpenyőben, kis olívaolajon lepirítjuk a bundázott melleket. Ha aranybarnák, áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 20-25 percre.

A szószhoz ugyanabban a serpenyőben, amiben a hús is pirult, lepirítjuk az olívaolajon a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felaprított szárított paradicsomot, kissé megpirítjuk, majd mehet hozzá a fűszerek és a paradicsompüré. Ezután feloldjuk az odapirult részeket egy kis fehérborral, majd mehetnek hozzá a felcsíkozott kaliforniai paprikák.

Közben ne felejtsük el a csirkét kivenni a sütőből és tálalásig félretenni pihenni.

Ha kissé megpuhult a paprika, hozzáöntjük a csirkealaplevet és fedő alatt 20-25 percig főzzük. Amikor már kezd besűrűsödni a szószunk, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot és a bébispenótot. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, és ha szükségesnek érezzük, a tészta főzővizéből adhatunk egy keveset a paradicsomos alapunkhoz.

Miután összeesett a spenót, belekeverjük a kifőtt tésztát is a szószba, majd a csirkéket szeletekre vágva a serpenyőbe helyezzük, és lefedve még 5 percig hagyjuk főni. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a kész tésztaételt.

Elkészítési idő: 1 óra

csirkés farfalle
Toszkán csirkés farfalle

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Számomra ez a recept a comfort food megtestesítője. Csirke nélkül is eszméletlen ütős vega étel lehet, de persze így a legtutibb!

Hozzávalók

4 főre
A szószhoz
A csirkéhez
1 db
tojás
3 ek
finomliszt
só, bors
1 tk
fokhagymapor
1 tk
oregánó
1 tk
morzsolt zsálya
1 tk
őrölt fűszerpaprika
500 g
csirkemell
2 ek
olívaolaj
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
6 - 7
darab olajban eltett szárított paradicsom
só, bors
2 tk
oregánó
2 tk
őrölt pirospaprika
1 tk
cayenne-bors
3 ek
paradicsompüré
80 ml
száraz fehérbor
3 db
kaliforniai paprika
(zöld, sárga, piros)
500 ml
csirkealaplé
300 g
farfalle tészta
125 g
bébispenót
50 g
0.25 csokor
petrezselyem
200 ml
tejszín

A toszkán csirkés farfalle elkészítését a csirkével kezdjük: egy tányérban felverjük a tojást, egy másikban pedig összekeverjük a lisztet a sóval, a borssal, a fokhagymaporral, az oregánóval, a zsályával és a pirospaprikával.

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és egészben megforgatjuk először a tojásban, majd a lisztes keverékben. Egy magas falú serpenyőben, kis olívaolajon lepirítjuk a bundázott melleket. Ha aranybarnák, áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából 20-25 percre.

A szószhoz ugyanabban a serpenyőben, amiben a hús is pirult, lepirítjuk az olívaolajon a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a felaprított szárított paradicsomot, kissé megpirítjuk, majd mehet hozzá a fűszerek és a paradicsompüré. Ezután feloldjuk az odapirult részeket egy kis fehérborral, majd mehetnek hozzá a felcsíkozott kaliforniai paprikák.

Közben ne felejtsük el a csirkét kivenni a sütőből és tálalásig félretenni pihenni.

Ha kissé megpuhult a paprika, hozzáöntjük a csirkealaplevet és fedő alatt 20-25 percig főzzük. Amikor már kezd besűrűsödni a szószunk, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot és a bébispenótot. A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, és ha szükségesnek érezzük, a tészta főzővizéből adhatunk egy keveset a paradicsomos alapunkhoz.

Miután összeesett a spenót, belekeverjük a kifőtt tésztát is a szószba, majd a csirkéket szeletekre vágva a serpenyőbe helyezzük, és lefedve még 5 percig hagyjuk főni. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a kész tésztaételt.

Elkészítési idő: 1 óra

csirkés farfalle
Toszkán csirkés farfalle

Ha tetszett a Toszkán csirkés farfalle receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept