Fantasztikus desszertek

Tresleches

Tres leches

Hozzávalók
250 g
kristálycukor
250 g
finomliszt
20 g
sütőpor
Az öntethez
500 ml
sűrített tartós kávétej
300 ml
cukrozott sűrített tej
85 ml
vaníliaaroma
A díszítéshez
2 ek
őrölt fahéj
500 ml
habtejszín
500 ml
habtejszín
A piskótához
10 db
tojás

Elkészítés

A tres leches sütemény piskótájához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk a cukor egyik felével, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a cukor másik felével. A tojássárgájához 3 adagban hozzákeverjük a fehérjét, majd a lisztben elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a tojásos alapba, végül csomómentesre keverjük a tésztát. A keveréket beleöntjük a tepsibe, és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a piskótát.

Az öntethez egy keverőtálba tesszük a kávétejet, a tejszínt, a sűrített tejet és a vaníliaaromát, majd jól elkeverjük. A már kihűlt piskótát megszurkáljuk villával, erre jöhet az öntet. A piskóta először fel fogja szívni a folyadékot, ezért megismételjük ezt a lépést addig, amíg el nem fogy az öntetünk. Folpackkal lefedjük, majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe.

A tejszínt egy robotgép segítségével habbá verjük. A piskóta tetejét megkenjük a tejszínnel, és hullámokat viszünk bele egy kanál segítségével, hogy dekoratív legyen, majd az őrölt fahéjjal bőven megszórjuk. Dél-amerikai desszert lévén lehet friss egzotikus gyümölccsel tálalni, illetve megbolondítani egy kis kávéval is.

tres-leches
Tres leches (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc
  • Hűtési idő: 2-3 óra
  • Összesen: 80-85 perc + hűtés

 

Még több finom desszert:

Zabkekszes-cseresznyés pohárkrém

Lávasüti sós karamellás fagyival

Sütés nélküli sárgabarackos túrótorta

www.streetkitchen.hu

Ez az egyik kedvenc desszertem. Extravagáns, szinte biztosan lenyűgözitek ezzel a dél-amerikai csodával a vendégeiteket, mégis egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

1 35x28 cm-es tepsihez
250 g
kristálycukor
250 g
finomliszt
20 g
sütőpor
Az öntethez
500 ml
sűrített tartós kávétej
300 ml
cukrozott sűrített tej
85 ml
vaníliaaroma
A díszítéshez
2 ek
őrölt fahéj
500 ml
habtejszín
500 ml
habtejszín
A piskótához
10 db
tojás

A tres leches sütemény piskótájához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk a cukor egyik felével, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a cukor másik felével. A tojássárgájához 3 adagban hozzákeverjük a fehérjét, majd a lisztben elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a tojásos alapba, végül csomómentesre keverjük a tésztát. A keveréket beleöntjük a tepsibe, és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a piskótát.

Az öntethez egy keverőtálba tesszük a kávétejet, a tejszínt, a sűrített tejet és a vaníliaaromát, majd jól elkeverjük. A már kihűlt piskótát megszurkáljuk villával, erre jöhet az öntet. A piskóta először fel fogja szívni a folyadékot, ezért megismételjük ezt a lépést addig, amíg el nem fogy az öntetünk. Folpackkal lefedjük, majd 2-3 órára betesszük a hűtőbe.

A tejszínt egy robotgép segítségével habbá verjük. A piskóta tetejét megkenjük a tejszínnel, és hullámokat viszünk bele egy kanál segítségével, hogy dekoratív legyen, majd az őrölt fahéjjal bőven megszórjuk. Dél-amerikai desszert lévén lehet friss egzotikus gyümölccsel tálalni, illetve megbolondítani egy kis kávéval is.

tres-leches
Tres leches (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Sütési idő: 30-35 perc
  • Hűtési idő: 2-3 óra
  • Összesen: 80-85 perc + hűtés

 

Még több finom desszert:

Zabkekszes-cseresznyés pohárkrém

Lávasüti sós karamellás fagyival

Sütés nélküli sárgabarackos túrótorta

Ha tetszett a Tres leches receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept