Szendvics

Triplánkukoricásburgerházilime-osmajonézzeléssavanyítottretekkel

Triplán kukoricás burger házi lime-os majonézzel és savanyított retekkel

Hozzávalók
A savanyított retekhez
100 g
hónapos retek
100 ml
10%-os ecet
2 ek
kristálycukor
1 tk
egész bors
1 ek
mustármag
1 ek
koriandermag
1 csokor
kapor
2 gerezd
fokhagyma
800 ml
langyos víz
A burgerpogácsához
1 konzerv
kukorica
(340 g-os kiszerelés)
100 g
reszelt trappista
60 g
krémsajt
2 db
tojás
3 szál
újhagyma
(15 g/szál)
55 g
kukoricadara
65 g
finomliszt
30 g
panko morzsa
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
50 g
parmezán
A chilis-korianderes kukoricahummuszhoz
1 konzerv
kukorica
(340 g-os kiszerelés)
0.5 tk
chilipor
1 csokor
koriander
3 ek
tahini
100 ml
olívaolaj
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 db
lime
A lime-os házi majonézhez
1 db
tojás
1 ek
mustár
2 db
lime leve és reszelt héja
1 tk
10%-os ecet
1 gerezd
fokhagyma
240 ml
étolaj
Az összeállításhoz
4 db
burgerbuci
1 ek
olívaolaj
120 g
római saláta
2 db
paradicsom
(90 g/db)
4 marék
fűszeres nachos

Elkészítés

A triplán kukoricás burger első lépéseként a savanyított retekhez a megtisztított retkeket vékony karikákra vágjuk, majd egy csatos üvegbe dobjuk az ecettel, a cukorral, a sóval, a borssal, a mustár- és koriandermaggal, a durvára vágott kaporral, a megroppantott fokhagymával és a vízzel együtt. Alaposan összerázzuk és félrerakjuk pihenni kb. 2 órára, de minél tovább áll, annál jobb lesz a végeredmény. Szóval ezzel akár egy nappal előre is lehet készülni.

A kukoricás-sajtos burgerpogácsához a lecsepegtetett kukoricát egy tálba öntjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a krémsajtot, hozzáadjuk a tojásokat és a vékonyra felkarikázott újhagymát. Beleszórjuk a kukoricadarát, a lisztet és a panko morzsát. Sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a fokhagymát is. Alaposan összegyúrjuk, majd 4 darab, kb. 2 cm vastag burgerpogácsát formázunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Megkenjük olívaolajjal, megszórjuk reszelt parmezánnal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

A kukoricahummuszhoz minden hozzávalót egy aprítógépbe dobunk a lime reszelt héjával és kifacsart levével együtt, és az egészet krémesre turmixoljuk. A még krémesebb eredmény érdekében egy szűrőn is átpasszírozzuk. 

A lime-os majonézhez minden hozzávalót egy magas falú mérőpohárba teszünk és botmixerrel egy emulziót létrehozva pár másodperc alatt szép krémes majonézt készítünk.

Összeállítás:

Nincs más hátra, mint a burger összeállítása! A burgerbucikat elfelezzük és egy serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk a vágott felüket egy kevés olajon. Az alsó felét megkenjük  a hummusszal, erre jöhet a felcsíkozott római saláta. Rátesszük a kukoricás-sajtos pogácsát, amire felszeletelt paradicsomot pakolunk. Megküldjük nachossal és savanyított retekkel, majd a sort a majonézzel megkent bucitetővel zárjuk.

triplan-kukoricas-burger-hazi-lime-os-majonezzel-es-savanyított-retekkel
Triplán kukoricás burger házi lime-os majonézzel és savanyított retekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: minimum 2 óra

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Kukoricainvááázióóó! Úgy bizony, ráadásul nem is akármilyen. Három kukoricás elem egy burgerben. A szuper sajtos burgerpogácsa annyira fullos triót alkot a kukoricahummusszal és a nachosszal, hogy ez a burger nem csak a vegáknak lesz tuti befutó lesz. Ráadásul elkészíteni is legalább annyira könnyű, mint utána befalni.

Hozzávalók

4 db burgerhez
A savanyított retekhez
100 g
hónapos retek
100 ml
10%-os ecet
2 ek
kristálycukor
1 tk
egész bors
1 ek
mustármag
1 ek
koriandermag
1 csokor
kapor
2 gerezd
fokhagyma
800 ml
langyos víz
A burgerpogácsához
1 konzerv
kukorica
(340 g-os kiszerelés)
100 g
reszelt trappista
60 g
krémsajt
2 db
tojás
3 szál
újhagyma
(15 g/szál)
55 g
kukoricadara
65 g
finomliszt
30 g
panko morzsa
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
50 g
parmezán
A chilis-korianderes kukoricahummuszhoz
1 konzerv
kukorica
(340 g-os kiszerelés)
0.5 tk
chilipor
1 csokor
koriander
3 ek
tahini
100 ml
olívaolaj
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
1 db
lime
A lime-os házi majonézhez
1 db
tojás
1 ek
mustár
2 db
lime leve és reszelt héja
1 tk
10%-os ecet
1 gerezd
fokhagyma
240 ml
étolaj
Az összeállításhoz
4 db
burgerbuci
1 ek
olívaolaj
120 g
római saláta
2 db
paradicsom
(90 g/db)
4 marék
fűszeres nachos

A triplán kukoricás burger első lépéseként a savanyított retekhez a megtisztított retkeket vékony karikákra vágjuk, majd egy csatos üvegbe dobjuk az ecettel, a cukorral, a sóval, a borssal, a mustár- és koriandermaggal, a durvára vágott kaporral, a megroppantott fokhagymával és a vízzel együtt. Alaposan összerázzuk és félrerakjuk pihenni kb. 2 órára, de minél tovább áll, annál jobb lesz a végeredmény. Szóval ezzel akár egy nappal előre is lehet készülni.

A kukoricás-sajtos burgerpogácsához a lecsepegtetett kukoricát egy tálba öntjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a krémsajtot, hozzáadjuk a tojásokat és a vékonyra felkarikázott újhagymát. Beleszórjuk a kukoricadarát, a lisztet és a panko morzsát. Sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a fokhagymát is. Alaposan összegyúrjuk, majd 4 darab, kb. 2 cm vastag burgerpogácsát formázunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Megkenjük olívaolajjal, megszórjuk reszelt parmezánnal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

A kukoricahummuszhoz minden hozzávalót egy aprítógépbe dobunk a lime reszelt héjával és kifacsart levével együtt, és az egészet krémesre turmixoljuk. A még krémesebb eredmény érdekében egy szűrőn is átpasszírozzuk. 

A lime-os majonézhez minden hozzávalót egy magas falú mérőpohárba teszünk és botmixerrel egy emulziót létrehozva pár másodperc alatt szép krémes majonézt készítünk.

Összeállítás:

Nincs más hátra, mint a burger összeállítása! A burgerbucikat elfelezzük és egy serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk a vágott felüket egy kevés olajon. Az alsó felét megkenjük  a hummusszal, erre jöhet a felcsíkozott római saláta. Rátesszük a kukoricás-sajtos pogácsát, amire felszeletelt paradicsomot pakolunk. Megküldjük nachossal és savanyított retekkel, majd a sort a majonézzel megkent bucitetővel zárjuk.

triplan-kukoricas-burger-hazi-lime-os-majonezzel-es-savanyított-retekkel
Triplán kukoricás burger házi lime-os majonézzel és savanyított retekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: minimum 2 óra

Ha tetszett a Triplán kukoricás burger házi lime-os majonézzel és savanyított retekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept