A tündér szelethez a puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet, és konyhai robotgép segítségével, majd kézzel összedolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 90 percre hűtőbe tesszük, hogy a vaj kellőképpen lehűljön, és nyújthatóvá váljon a tészta.
A krémhez kevés tejben elkeverjük a pudingport, a többi tejet a cukorral elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a pudingporos keveréket, és folyamatos kevergetés közben, forrástól számítva 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
Ezután hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, a rumot, a tejfölt, és még forrón simára keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a még meleg, lágy pudingos masszába.
A kissé dermedt tésztát kettéosztjuk kb. 70-30% arányban, majd a nagyobb felét lisztezett felületen kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Fontos, hogy a sütőpapírt úgy tegyük a tepsibe, hogy kétoldalt túllógjon, mert annál fogva majd könnyen ki tudjuk emelni a kész süteményt.
A pudingos krémet elsimítjuk a tésztán, majd a maradék tésztából vékony rudakat sodrunk, és rács mintát alkotva a tetejére tesszük. 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje nagyon sülne, alufóliával lefedjük az utolsó 10-15 percben. Ezután a tepsiben hagyjuk kihűlni, legalább 5-6 óráig pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát.
Díszítésként a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd egy habzsák segítségével tetszőleges pöttyöket nyomunk a sütemény tetejére, és a törlőpapíron leitatott meggyszemekkel díszítjük. Végül kis szeletekre vágjuk, érdemes hullámos élű késsel, mert a tészta a tetején nagyon omlós és törékeny.

- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütés: 45 perc
- Pihentetés: 6,5 óra