Hozzávalók
A krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor (80 g-os kiszerelés)
- 800 ml tej
- 160 g cukor
A tésztához
- 5 db tojás
- 180 g cukor
- 100 ml tej
- 200 ml olaj
- 250 g liszt
- 12 g sütőpor
- 20 g kakaópor
A habhoz
- 500 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 2 csomag habfixáló (20 g-os kiszerelés)
A tetejére
- 2 ek holland kakaópor
Hozzávalók
A krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor (80 g-os kiszerelés)
- 800 ml tej
- 160 g cukor
A tésztához
- 5 db tojás
- 180 g cukor
- 100 ml tej
- 200 ml olaj
- 250 g liszt
- 12 g sütőpor
- 20 g kakaópor
A habhoz
- 500 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 2 csomag habfixáló (20 g-os kiszerelés)
A tetejére
- 2 ek holland kakaópor
A pudingport a tej egyharmad részében csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel, hozzáadjuk a cukrot, és közepes lángon, forrástól számítva kb. 1 percig főzzük folyamatosan kevergetve, majd félretesszük.
A tésztához az egész tojásokat robotgéppel magas fokozaton habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a tejet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is.
A tésztának több mint a felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába keverjük a kakaóport, és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztára.
A még meleg pudingot a nyers tésztára öntjük egyenletesen, óvatosan elsimítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és legalább 2-3 órán át pihentetjük.
Végül a habtejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, rákenjük a sütemény tetejére, és megszórjuk kakaóporral, majd tetszés szerint felvágjuk.
Tipp: A magas falú tepsiben készülő sütiket érdemes úgy előkészíteni, hogy a sütőpapír mindig túllógjon a tepsi falán, mert annál fogva könnyebben kiemelhető a kidermedt, kész sütemény.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 2 óra
Ha tetszett az Anikó szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!