Kolbászos ételek

Turbolyás-kolbászosburgonyaleves

Turbolyás-kolbászos burgonyaleves

Hozzávalók
50 g
zsírszalonna
1 púpozott ek
sertészsír
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 púpozott ek
liszt
1 csipet
bors
1 csipet
fűszerkömény
3 l
víz vagy alaplé
(csirke, marha)
300 g
füstölt kolbász
3 db
babérlevél
1.1 kg
kockázott burgonya
3 - 4 ek
fehérborecet
1 kis csokor
turbolya
6 ek
olívaolaj

Elkészítés

A zsírszalonnát apró kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk a zsíron. Hozzádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, egy csipet borssal, fűszerköménnyel, és zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel és leturmixoljuk.

Beleöntjük a maradék vizet, beletesszük a karikázott kolbászt, a felkockázott burgonyát, a babérlevelet, és addig rotyogtatjuk, amíg a burgonya meg nem főtt. A végén hozzátesszük az ecetet, és beállítjuk a sósságát. A turbolyát egy robotgépbe tesszük az olívaolajjal, összedaráljuk, majd a leves tetejére csorgatjuk, és fogyasztjuk.

Turbolyás-kolbászos krumplileves

www.streetkitchen.hu

Ez az a leves, ami nálunk a családban klasszik kedvenc - semmi nagy dolog nincs benne, mégis őrült finom, úgyhogy mindenképp adjatok neki egy esélyt!

Hozzávalók

6 főre
50 g
zsírszalonna
1 púpozott ek
sertészsír
1 fej
hagyma
3 gerezd
fokhagyma
2 púpozott ek
liszt
1 csipet
bors
1 csipet
fűszerkömény
3 l
víz vagy alaplé
(csirke, marha)
300 g
füstölt kolbász
3 db
babérlevél
1.1 kg
kockázott burgonya
3 - 4 ek
fehérborecet
1 kis csokor
turbolya
6 ek
olívaolaj

A zsírszalonnát apró kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk a zsíron. Hozzádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, egy csipet borssal, fűszerköménnyel, és zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük 1 l vízzel és leturmixoljuk.

Beleöntjük a maradék vizet, beletesszük a karikázott kolbászt, a felkockázott burgonyát, a babérlevelet, és addig rotyogtatjuk, amíg a burgonya meg nem főtt. A végén hozzátesszük az ecetet, és beállítjuk a sósságát. A turbolyát egy robotgépbe tesszük az olívaolajjal, összedaráljuk, majd a leves tetejére csorgatjuk, és fogyasztjuk.

Turbolyás-kolbászos krumplileves

Ha tetszett a Turbolyás-kolbászos burgonyaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept