Pékség

Túrós-almásrakottkalács

Túrós-almás rakott kalács

Hozzávalók
A rétegezéshez
250 g
fonott kalács
250 g
túró
10 g
vaníliás cukor
60 g
porcukor
1 db
tojássárgája
1 db
alma
(nagyobb)
1 tk
őrölt fahéj
Az öntethez
400 ml
tej
2
tojás
60 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor

Elkészítés

A fonott kalácsot kisebb kockákra vágjuk. A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral, a porcukorral és a tojássárgájával. Az almát megtisztítjuk, kivágjuk a magházát, és kisebb kockákra vágjuk. A tepsibe rétegezzük a kalácsdarabokat, a túrót és az almadarabokat, és mindegyik réteget vékonyan meghintjük fahéjjal. 

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, leöntjük vele a rakott kalácsot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Ha esetleg a nagy sütögetésben maradt kalácsotok, ami már nem éppen a legfrissebb, esetleg kicsit már ki is van száradva, akkor itt a remek alkalom, hogy felhasználjátok valami jobb cél érdekében, és süssetek belőle egy príma rakott kalácsot.

Hozzávalók

1 22 x 15 cm-es, magasabb falú formához
A rétegezéshez
250 g
fonott kalács
250 g
túró
10 g
vaníliás cukor
60 g
porcukor
1 db
tojássárgája
1 db
alma
(nagyobb)
1 tk
őrölt fahéj
Az öntethez
400 ml
tej
2
tojás
60 g
porcukor
10 g
vaníliás cukor

A fonott kalácsot kisebb kockákra vágjuk. A túrót összekeverjük a vaníliás cukorral, a porcukorral és a tojássárgájával. Az almát megtisztítjuk, kivágjuk a magházát, és kisebb kockákra vágjuk. A tepsibe rétegezzük a kalácsdarabokat, a túrót és az almadarabokat, és mindegyik réteget vékonyan meghintjük fahéjjal. 

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, leöntjük vele a rakott kalácsot, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Ha tetszett a Túrós-almás rakott kalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept