Palacsinták

Túróspalacsintaeperlekvárral

Túrós palacsinta eperlekvárral
turos-palacsinta-eperlekvarral

Hozzávalók
250 g
liszt
2 db
tojás
7 g
sütőpor
350 ml
tej
250 ml
szóda
1 ek
porcukor
1 csipet
2 ek
olaj + a sütéshez
A töltelékhez
300 g
túró
250 g
tejföl
40 g
porcukor
2 db
citrom reszelt héja
(+egy citrom leve)
1 üveg
eperlekvár
(bolti)
A tetejére
friss eper
(opcionális)

Elkészítés
  1. A palacsintatészta összes hozzávalóját egy keverőtálba rakjuk, és botmixerrel homogén masszát keverünk belőle. Ha szeretnéd, nyugodtan szűrd át utána egy szűrőn, hogy felfogd az esetleges lisztcsomókat. 

  2. A serpenyőt enyhén kikenjük olajjal, és háromnegyed merőkanálnyi adagokat sütünk ki benne közepes lángon. Mikor elkészültek a palacsinták, nekilátunk a tölteléknek.

  3. Az eperlekváron kívül a többi hozzávalót alaposan kikeverjük egy tálban. 

  4. Megkenjük eperlekvárral a palacsintát, erre mehet egy-két evőkanál túrós töltelék, amit szintén elkenünk, majd feltekerjük. Ízlés szerint megpakolhatjuk a palacsinta tetejét friss eperrel, és úgy tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Annyira jó ez a kombó, te atyaég! Palacsinta, túrókrém, eperlekvár… nem ragozom tovább, elképesztő!

Túrós palacsinta eperlekvárral: ez az a klasszikus, amit nem lehet nem szeretni! A puha, aranybarnára sült palacsinták megtöltve citromos túrókrémmel és megkenve házias eperlekvárral olyan élményt adnak, amitől a gyerekkorod is visszaköszön. Egy kis friss eperrel megpakolva pedig már-már desszertművészet!

Hozzávalók

1 adag
250 g
liszt
2 db
tojás
7 g
sütőpor
350 ml
tej
250 ml
szóda
1 ek
porcukor
1 csipet
2 ek
olaj + a sütéshez
A töltelékhez
300 g
túró
250 g
tejföl
40 g
porcukor
2 db
citrom reszelt héja
(+egy citrom leve)
1 üveg
eperlekvár
(bolti)
A tetejére
friss eper
(opcionális)

Elkészítés

  1. A palacsintatészta összes hozzávalóját egy keverőtálba rakjuk, és botmixerrel homogén masszát keverünk belőle. Ha szeretnéd, nyugodtan szűrd át utána egy szűrőn, hogy felfogd az esetleges lisztcsomókat. 

  2. A serpenyőt enyhén kikenjük olajjal, és háromnegyed merőkanálnyi adagokat sütünk ki benne közepes lángon. Mikor elkészültek a palacsinták, nekilátunk a tölteléknek.

  3. Az eperlekváron kívül a többi hozzávalót alaposan kikeverjük egy tálban. 

  4. Megkenjük eperlekvárral a palacsintát, erre mehet egy-két evőkanál túrós töltelék, amit szintén elkenünk, majd feltekerjük. Ízlés szerint megpakolhatjuk a palacsinta tetejét friss eperrel, és úgy tálaljuk.

turos-palacsinta-eperlekvarral
Túrós palacsinta eperlekvárral (Fotó: Street Kitchen)

Ez a túrós-epres palacsinta tökéletes választás hétvégi reggelire, desszertnek vagy akár vendégvárónak is. Ha egyszer beindulsz a töltögetéssel, nehéz leállni – főleg, ha kéznél van még egy adag lekvár. Tipp: tálalás előtt pár percet pihentetve még jobban összeérnek az ízek!

A túrós palacsinta eperlekvárral tipikusan az a kaja, amivel képtelenség betelni. Ha te is osztod a véleményünket, akkor kapaszkodj, mert még három tuti palacsinta receptet gyűjtöttünk össze, hogy legyen miből válogatnod, ha több napon keresztül palacsinta napot tartanál! 🙂

Túrós rakott palacsinta

Túlérett banános palacsinta gyümölcsökkel

Diós lekváros palacsinta

Ha tetszett a Túrós palacsinta eperlekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept