A palacsintatészta összes hozzávalóját egy keverőtálba rakjuk, és botmixerrel homogén masszát keverünk belőle. Ha szeretnéd, nyugodtan szűrd át utána egy szűrőn, hogy felfogd az esetleges lisztcsomókat.
A serpenyőt enyhén kikenjük olajjal, és háromnegyed merőkanálnyi adagokat sütünk ki benne közepes lángon. Mikor elkészültek a palacsinták, nekilátunk a tölteléknek.
Az eperlekváron kívül a többi hozzávalót alaposan kikeverjük egy tálban.
Megkenjük eperlekvárral a palacsintát, erre mehet egy-két evőkanál túrós töltelék, amit szintén elkenünk, majd feltekerjük. Ízlés szerint megpakolhatjuk a palacsinta tetejét friss eperrel, és úgy tálaljuk.
Túróspalacsintaeperlekvárral
Annyira jó ez a kombó, te atyaég! Palacsinta, túrókrém, eperlekvár… nem ragozom tovább, elképesztő!
Túrós palacsinta eperlekvárral: ez az a klasszikus, amit nem lehet nem szeretni! A puha, aranybarnára sült palacsinták megtöltve citromos túrókrémmel és megkenve házias eperlekvárral olyan élményt adnak, amitől a gyerekkorod is visszaköszön. Egy kis friss eperrel megpakolva pedig már-már desszertművészet!
Hozzávalók
A töltelékhez
A tetejére
Elkészítés
A palacsintatészta összes hozzávalóját egy keverőtálba rakjuk, és botmixerrel homogén masszát keverünk belőle. Ha szeretnéd, nyugodtan szűrd át utána egy szűrőn, hogy felfogd az esetleges lisztcsomókat.
A serpenyőt enyhén kikenjük olajjal, és háromnegyed merőkanálnyi adagokat sütünk ki benne közepes lángon. Mikor elkészültek a palacsinták, nekilátunk a tölteléknek.
Az eperlekváron kívül a többi hozzávalót alaposan kikeverjük egy tálban.
Megkenjük eperlekvárral a palacsintát, erre mehet egy-két evőkanál túrós töltelék, amit szintén elkenünk, majd feltekerjük. Ízlés szerint megpakolhatjuk a palacsinta tetejét friss eperrel, és úgy tálaljuk.

Ez a túrós-epres palacsinta tökéletes választás hétvégi reggelire, desszertnek vagy akár vendégvárónak is. Ha egyszer beindulsz a töltögetéssel, nehéz leállni – főleg, ha kéznél van még egy adag lekvár. Tipp: tálalás előtt pár percet pihentetve még jobban összeérnek az ízek!
A túrós palacsinta eperlekvárral tipikusan az a kaja, amivel képtelenség betelni. Ha te is osztod a véleményünket, akkor kapaszkodj, mert még három tuti palacsinta receptet gyűjtöttünk össze, hogy legyen miből válogatnod, ha több napon keresztül palacsinta napot tartanál! 🙂
Ha tetszett a Túrós palacsinta eperlekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!