Az újhagymás krumplipüré első lépéseként a burgonyákat megpucoljuk és egészben felrakjuk főni enyhén sós vízben. Azért jó egészben főzni a burgonyát a püréhez, mert így kevesebb keményítő távozik belőle, és sokkal jobb állaga lesz a köretünknek.
Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük, még melegen áttörjük krumplinyomón, és egy habverő segítségével egyből kihabosítjuk a vajjal. (Még véletlenül sem botmixerrel, mert egy ragacsos masszát fogunk kapni, ha szétcsapatjuk benne a keményítőt.) Amikor a burgonya felvette a vajat, akkor beállítjuk a végső állagot a tejjel, ha szükséges, sózzuk, majd hozzákeverjük a vékony karikára vágott újhagymát, és már tálalhatjuk is a kedvenc kabátos húsunk mellé.
Tipp: A vaj és a tej pontos mennyisége valamennyire változhat, mert attól is függ, hogy milyen fajta a burgonyánk, illetve mennyire vizes főzés után. Így inkább apró adagokban érdemes hozzátenni a megfőtt burgonyához. Ami biztos, hogy én ennyire vajasan kedvelem! :)

- Elkészítési idő: 35 perc