Hirdetés

Medvehagymás krumplipüré

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli
só, bors
szerecsendió
160 g vaj
1 ek olívaolaj
1 nagy csokor medvehagyma
100 ml habtejszín
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Medvehagymás krumplipüré

Mivel még tart a medvehagymaszezon, így a sima krumplipürét is feldobhatjuk vele. A rengeteg vajtól pedig szuper krémes lesz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg krumpli
só, bors
szerecsendió
160 g vaj
1 ek olívaolaj
1 nagy csokor medvehagyma
100 ml habtejszín
Bevásárlólistához adom

A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és krumplinyomóval áttörjük. Sózzuk, borsozzuk szerecsendiót reszelünk bele. Beleöntjük a tejszínt és elkezdjük habosítani. 3-4 részletben 120 gramm vajat is elkeverjük benne. Kb. 3-4 percig habosítjuk.

Medvehagymás krumplipüré

A medvehagymát apróra vágjuk, a maradék vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk. Hagyhatjuk így is, de ha apróbbra szeretnénk,  egy aprítógépben lezúzzuk. Hozzákeverjük a krumplipüréhez és kész is.

Ha tetszett a medvehagymás krumplipüré receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások