A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- só, bors
- szerecsendió
- 160 g vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 100 ml habtejszín
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- só, bors
- szerecsendió
- 160 g vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 100 ml habtejszín
A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és krumplinyomóval áttörjük. Sózzuk, borsozzuk szerecsendiót reszelünk bele. Beleöntjük a tejszínt és elkezdjük habosítani. 3-4 részletben 120 gramm vajat is elkeverjük benne. Kb. 3-4 percig habosítjuk.
A medvehagymát apróra vágjuk, a maradék vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztjuk. Hagyhatjuk így is, de ha apróbbra szeretnénk, egy aprítógépben lezúzzuk. Hozzákeverjük a krumplipüréhez és kész is.
Ha tetszett a medvehagymás krumplipüré receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!