Gyors tészták

Ultramegúszósnégysajtostészta

Ultramegúszós négysajtos tészta

Hozzávalók
100 g
trappista
100 g
cheddar
120 g
camembert
250 ml
tej
175 g
zöldfűszeres krémsajt
só, bors
szerecsendió
1 csipet
zöldfűszer
(ízlés szerint)
1 ek
keményítő
500 g
penne
olaj
1 mk
mustár
1 tk
almaecet

Elkészítés

A trappistát és a cheddart lereszeljük, a camembert-t pedig apróra vágjuk. A tejet felforraljuk, felolvasztjuk benne először a camembert-t, aztán a reszelt sajtokat, belekanalazzuk a krémsajtot is, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és némi zöldfűszerrel. Mi petrezselymet és snidlinget használtunk, de megállná benne a helyét a provance-i keverék vagy egy kis kakukkfű is. A szószt pár percig forraljuk, majd a keményítőt 30 ml vízzel elkeverve a mártásba öntjük, ízesítjük a mustárral és ecettel, majd kevergetés közben 3-4 percig forraljuk. 

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, egy kis olajjal elkeverjük, és a kész sajtmártással összekeverve már ehetjük is. Cifrázni természetesen mindent lehet, egy kis baconnel vagy kolbásszal például.

Négysajtos penne

www.streetkitchen.hu

Természetesen a parmezán sosem fog a legolcsóbb élelmiszerek közé tartozni, azonban vannak olyan fajták, amik majdnem minden háztartásban megtalálhatók. A sajtos tészta pedig dobogós helyen végez szinte mindenki fejében.

Hozzávalók

4 főre
100 g
trappista
100 g
cheddar
120 g
camembert
250 ml
tej
175 g
zöldfűszeres krémsajt
só, bors
szerecsendió
1 csipet
zöldfűszer
(ízlés szerint)
1 ek
keményítő
500 g
penne
olaj
1 mk
mustár
1 tk
almaecet

A trappistát és a cheddart lereszeljük, a camembert-t pedig apróra vágjuk. A tejet felforraljuk, felolvasztjuk benne először a camembert-t, aztán a reszelt sajtokat, belekanalazzuk a krémsajtot is, majd ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és némi zöldfűszerrel. Mi petrezselymet és snidlinget használtunk, de megállná benne a helyét a provance-i keverék vagy egy kis kakukkfű is. A szószt pár percig forraljuk, majd a keményítőt 30 ml vízzel elkeverve a mártásba öntjük, ízesítjük a mustárral és ecettel, majd kevergetés közben 3-4 percig forraljuk. 

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, egy kis olajjal elkeverjük, és a kész sajtmártással összekeverve már ehetjük is. Cifrázni természetesen mindent lehet, egy kis baconnel vagy kolbásszal például.

Négysajtos penne

Ha tetszett az Ultramegúszós négysajtos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept