Street Kitchen

Vadaskrémlevescsirkegombóccal

Vadas krémleves csirkegombóccal

Hozzávalók
A leveshez
2 ek
étolaj
100 g
bacon
60 g
kristálycukor
2 fej
vöröshagyma
(90 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 szál
petrezselyemgyökér
(150 g/szál)
1 db
zellergumó
(200 g/db)
6 ek
mustár
1 tk
paradicsompüré
1 szál
rozmaring
4 szál
kakukkfű
4 db
babérlevél
0.5 tk
őrölt borókabogyó
0.5 tk
őrölt fekete bors
2 l
víz
2 ek
ecet
200 g
tejföl
A csirkegombóchoz
300 g
csirkecombfilé
1 csokor
petrezselyemzöld
100 ml
habtejszín
1 tk
majoránna
1 db
tojásfehérje
só, bors
A tálaláshoz
1 ek
tejföl
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A vadas krémleves első lépéseként egy fazékban, közepes lángon megpirítjuk az olajon az 1 cm-es csíkokra vágott bacont. Erre dobjuk rá a cukrot, amit karamellizálunk. Utána következik a cikkekre vágott vöröshagyma és a szeletelt fokhagyma, az 1 cm-es karikára vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér, az 1 x 1 cm-es kockára vágott zeller, majd ezeket 10 percig pirítjuk. Jöhetnek az ízesítők: a mustár, a paradicsompüré, a friss fűszerek levelei, a babérlevél, az őrölt boróka és bors, végül pedig sózzuk. Felengedjük a vízzel, és közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Ha megpuhultak, ízesítjük még ecettel, tejföllel dúsítjuk, és az egészet nagyon homogén állagúra leturmixoljuk. Ezután még egy sűrű szövésű szűrőn is átküldjük, így lesz igazán selymes a levesünk.  

A húsgombóchoz az összes alapanyagot beletesszük egy késes aprítóba, és egy húspépet készítünk. Egy kisebb lábosban bő vizet forralunk, és két teáskanál segítségével kis gombócokat formázunk a masszából, ezeket kifőzzük a vízben. Ezzel el is készült a levesbetétünk. 

A kész levest tányérokba szedjük, beletesszük a húsgombócokat, majd tejföllel és aprított  petrezselyemmel díszítjük.

vadas-kremleves-csirkegomboccal
Vadas krémleves csirkegombóccal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Szeretitek a vadast? Akkor ezeket a recepteket próbáljátok ki:

Töltött paprika vadasan

Vadas marha zsemlegombóccal

Vegán vadas zöldségpürével és zsemlegombóccal

www.streetkitchen.hu

Kissé merész gondolat a következő recept, mi pedig eléggé bátrak vagyunk hozzá, hogy megcsináljuk! 😀 Aki szereti a vadast, semmiképp se hagyja ki.

Hozzávalók

4 főre
A leveshez
2 ek
étolaj
100 g
bacon
60 g
kristálycukor
2 fej
vöröshagyma
(90 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
1 szál
petrezselyemgyökér
(150 g/szál)
1 db
zellergumó
(200 g/db)
6 ek
mustár
1 tk
paradicsompüré
1 szál
rozmaring
4 szál
kakukkfű
4 db
babérlevél
0.5 tk
őrölt borókabogyó
0.5 tk
őrölt fekete bors
2 l
víz
2 ek
ecet
200 g
tejföl
A csirkegombóchoz
300 g
csirkecombfilé
1 csokor
petrezselyemzöld
100 ml
habtejszín
1 tk
majoránna
1 db
tojásfehérje
só, bors
A tálaláshoz
1 ek
tejföl
0.5 csokor
petrezselyem

A vadas krémleves első lépéseként egy fazékban, közepes lángon megpirítjuk az olajon az 1 cm-es csíkokra vágott bacont. Erre dobjuk rá a cukrot, amit karamellizálunk. Utána következik a cikkekre vágott vöröshagyma és a szeletelt fokhagyma, az 1 cm-es karikára vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér, az 1 x 1 cm-es kockára vágott zeller, majd ezeket 10 percig pirítjuk. Jöhetnek az ízesítők: a mustár, a paradicsompüré, a friss fűszerek levelei, a babérlevél, az őrölt boróka és bors, végül pedig sózzuk. Felengedjük a vízzel, és közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Ha megpuhultak, ízesítjük még ecettel, tejföllel dúsítjuk, és az egészet nagyon homogén állagúra leturmixoljuk. Ezután még egy sűrű szövésű szűrőn is átküldjük, így lesz igazán selymes a levesünk.  

A húsgombóchoz az összes alapanyagot beletesszük egy késes aprítóba, és egy húspépet készítünk. Egy kisebb lábosban bő vizet forralunk, és két teáskanál segítségével kis gombócokat formázunk a masszából, ezeket kifőzzük a vízben. Ezzel el is készült a levesbetétünk. 

A kész levest tányérokba szedjük, beletesszük a húsgombócokat, majd tejföllel és aprított  petrezselyemmel díszítjük.

vadas-kremleves-csirkegomboccal
Vadas krémleves csirkegombóccal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Szeretitek a vadast? Akkor ezeket a recepteket próbáljátok ki:

Töltött paprika vadasan

Vadas marha zsemlegombóccal

Vegán vadas zöldségpürével és zsemlegombóccal

Ha tetszett a vadas krémleves csirkegombóccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése