A vadas krémleves első lépéseként egy fazékban, közepes lángon megpirítjuk az olajon az 1 cm-es csíkokra vágott bacont. Erre dobjuk rá a cukrot, amit karamellizálunk. Utána következik a cikkekre vágott vöröshagyma és a szeletelt fokhagyma, az 1 cm-es karikára vágott sárgarépa és petrezselyemgyökér, az 1 x 1 cm-es kockára vágott zeller, majd ezeket 10 percig pirítjuk. Jöhetnek az ízesítők: a mustár, a paradicsompüré, a friss fűszerek levelei, a babérlevél, az őrölt boróka és bors, végül pedig sózzuk. Felengedjük a vízzel, és közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Ha megpuhultak, ízesítjük még ecettel, tejföllel dúsítjuk, és az egészet nagyon homogén állagúra leturmixoljuk. Ezután még egy sűrű szövésű szűrőn is átküldjük, így lesz igazán selymes a levesünk.
A húsgombóchoz az összes alapanyagot beletesszük egy késes aprítóba, és egy húspépet készítünk. Egy kisebb lábosban bő vizet forralunk, és két teáskanál segítségével kis gombócokat formázunk a masszából, ezeket kifőzzük a vízben. Ezzel el is készült a levesbetétünk.
A kész levest tányérokba szedjük, beletesszük a húsgombócokat, majd tejföllel és aprított petrezselyemmel díszítjük.

- Elkészítési idő: 1 óra