Húsételek

Vadasmártáscsirkével

Vadas mártás csirkével

Hozzávalók
2 ek
olaj
só, bors
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
barna cukor
2 - 3 db
sárgarépa
1 - 2 db
fehérrépa
1 db
zeller (kisebb)
3 ek
tejföl
1.5 ek
mustár
A tálaláshoz
550 g
főtt tészta (pl. orsó)
400 g
csirkemellfilé

Elkészítés

A vadas csirkemell első lépéseként a csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, és megpirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk, ezután kiszedjük őket, és félretesszük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Megszórjuk a barna cukorral, majd 2 perc után rádobjuk a felkockázott zöldségeket is. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, amennyi ellepi, és addig főzzük őket, amíg megpuhulnak, közben sózzuk, borsozzuk, az elfőtt alaplevet folyamatosan pótoljuk.

Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel összezúzzuk, és hozzáadjuk a tejföllel elkevert mustárt. Ha újra felforrt, hozzáadjuk a lepirított csirkecsíkokat, és még 5 percig forraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, kis alaplével higíthatunk rajta. Főtt tésztával tálaljuk.

vadas csirkemell tésztával tálalva
Vadas csirkemell (Fotó: Street Kitchen)

Bejött a vadas csirkemell ízvilága? Akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:

Vadas lasagne

Töltött paprika vadasan

Vadas marha knédlivel

www.streetkitchen.hu

A szerkesztőségben nagyon megoszlottak az emlékek és élmények a menzás kaják kapcsán, de a csokis piskótakocka mellett sokunk ezt említette kedvencként, úgyhogy össze is dobtuk gyorsan ebédre. Egy vadas csirkemell készült, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olaj
só, bors
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
barna cukor
2 - 3 db
sárgarépa
1 - 2 db
fehérrépa
1 db
zeller (kisebb)
3 ek
tejföl
1.5 ek
mustár
A tálaláshoz
550 g
főtt tészta (pl. orsó)
400 g
csirkemellfilé

A vadas csirkemell első lépéseként a csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, és megpirítjuk az olajon, közben sózzuk, borsozzuk, ezután kiszedjük őket, és félretesszük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Megszórjuk a barna cukorral, majd 2 perc után rádobjuk a felkockázott zöldségeket is. Felöntjük annyi alaplével vagy vízzel, amennyi ellepi, és addig főzzük őket, amíg megpuhulnak, közben sózzuk, borsozzuk, az elfőtt alaplevet folyamatosan pótoljuk.

Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel összezúzzuk, és hozzáadjuk a tejföllel elkevert mustárt. Ha újra felforrt, hozzáadjuk a lepirított csirkecsíkokat, és még 5 percig forraljuk. Ha túl sűrűnek találjuk, kis alaplével higíthatunk rajta. Főtt tésztával tálaljuk.

vadas csirkemell tésztával tálalva
Vadas csirkemell (Fotó: Street Kitchen)

Bejött a vadas csirkemell ízvilága? Akkor ezeket a recepteket is próbáljátok ki:

Vadas lasagne

Töltött paprika vadasan

Vadas marha knédlivel

Ha tetszett a Vadas mártás csirkével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept