Pékség

VajaskifliPICKTéliszalámival

Vajas kifli PICK Téliszalámival

Hozzávalók
25 g
vaj
20 g
élesztő
250 ml
tej
30 g
cukor
300 g
kenyérliszt
(BL 80)
100 g
búzadara
1 púpozott tk

Elkészítés

A tészta elkészítése

Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, majd az egészet összekeverjük egy villával, és meleg helyre tesszük, hogy felfusson.

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a búzadarát, a sót, a lágy vajat és a felfutott élesztőt, majd simára dagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és egy órára meleg helyre tesszük kelni.

Amikor szépen megkelt, lazán átgyúrjuk, gömb alakúra formázzuk, és megfelezzük a tésztát, majd a konyhai munkaasztalon kerekre – kb. lapostányér méretűre – nyújtjuk.

Fontos, hogy ne szórjunk lisztet a tészta alá – ha esetleg ragadna, és nem nyúlna, forgassuk át akár többször is. 

Ha elértük a kívánt méretet, habkártyával vagy műanyag pizzakéssel 4 nagyjából egyforma cikket vágunk belőle.

Vajas kifli PICK Téliszalámival

A vajas kifli formázása

A negyedeket felszedjük, majd szintén liszt szórása nélkül elkezdjük méretre nyújtani. A cikk ívének hossza lesz a kiflink hossza, így minél hosszabbra nyújtjuk az ív alatti csúcsot, annál többet tekerhetünk a tésztán.

A szép, szoros feltekerésnél hasznunkra válik, hogy a tészta kissé tapad: a cikk íve felől haladva a tenyerünket magunk felé húzva megadjuk a kifli formáját. Tetszőlegesen egy kis ívet hajtunk bele, majd szépen sorba rakjuk a nyers kifliket, és letakarva újabb fél órán át kelesztjük.

A felületüket finoman beecseteljük vízzel, megszórjuk nagy szemű, kristályos sóval, majd 230 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, bepermetezzük egy kis vízzel és hagyjuk kihűlni.

foszlós kifli
Vajas kifli PICK Téliszalámival

Ezeket is nézd meg:

Császárzsemle házilag

Gubakifli

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem tudok elképzelni jobb szendvicset annál, mint ami egy frissen sült vajas kifliből készül. Ez a recept nagyon bevált a csapatnál, úgyhogy most veletek is megosztjuk.

Hozzávalók

8 darabhoz
25 g
vaj
20 g
élesztő
250 ml
tej
30 g
cukor
300 g
kenyérliszt
(BL 80)
100 g
búzadara
1 púpozott tk

A tészta elkészítése

Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, majd az egészet összekeverjük egy villával, és meleg helyre tesszük, hogy felfusson.

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a búzadarát, a sót, a lágy vajat és a felfutott élesztőt, majd simára dagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és egy órára meleg helyre tesszük kelni.

Amikor szépen megkelt, lazán átgyúrjuk, gömb alakúra formázzuk, és megfelezzük a tésztát, majd a konyhai munkaasztalon kerekre – kb. lapostányér méretűre – nyújtjuk.

Fontos, hogy ne szórjunk lisztet a tészta alá – ha esetleg ragadna, és nem nyúlna, forgassuk át akár többször is. 

Ha elértük a kívánt méretet, habkártyával vagy műanyag pizzakéssel 4 nagyjából egyforma cikket vágunk belőle.

Vajas kifli PICK Téliszalámival

A vajas kifli formázása

A negyedeket felszedjük, majd szintén liszt szórása nélkül elkezdjük méretre nyújtani. A cikk ívének hossza lesz a kiflink hossza, így minél hosszabbra nyújtjuk az ív alatti csúcsot, annál többet tekerhetünk a tésztán.

A szép, szoros feltekerésnél hasznunkra válik, hogy a tészta kissé tapad: a cikk íve felől haladva a tenyerünket magunk felé húzva megadjuk a kifli formáját. Tetszőlegesen egy kis ívet hajtunk bele, majd szépen sorba rakjuk a nyers kifliket, és letakarva újabb fél órán át kelesztjük.

A felületüket finoman beecseteljük vízzel, megszórjuk nagy szemű, kristályos sóval, majd 230 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a sütőből, bepermetezzük egy kis vízzel és hagyjuk kihűlni.

foszlós kifli
Vajas kifli PICK Téliszalámival

Ezeket is nézd meg:

Császárzsemle házilag

Gubakifli

Ha tetszett a Vajas kifli PICK Téliszalámival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept